CakeByMary

En blogg om bakning...

No-bake Jordgubb- & Marshmallowfluffpaj

Publicerad 2017-10-29 18:22:00 i Jordgubbar, Midsommar, No-bake, Paj,

Idag har vi ställt om till vintertid och det kändes lite deppigt när jag i morse tittade på Nyhetsmorgon och de visade hur tidigt solen kommer att gå ner nu kommande vecka. Det fick mig att sakna sommaren och allt som hör sommaren till. Därför passar det så bra med denna no-bake paj med smak av jordgubb och marshmallowfluff! Det är som att äta sommar! Alltså den där marshmallowfluffen med smak av jordgubb skulle jag kunna äta bara så direkt ur burken - den smakar verkligen sommar för mig och förflyttar mig direkt till barndomens sommardagar! Den smakar nämligen precis som jordgubbsglassen i GB's Big Pack Tresmak, hur god som helst! Tillsammans med färska jordgubbar blir denna paj en härlig kick av sommarsmaker! Saknar du sommaren du också så kan jag verkligen rekommendera dig att göra denna underbara paj!
 
Inlägget är ett samarbete med My Perfect Day.
 
Botten
200 g digestivekex
25 g smält eller brynt smör
 
Fyllning
400 g Philadelphia
1 burk Strawberry Marshmallow Fluff, á 217g
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
150 g färska jordgubbar
 
Topping
vispad grädde
färska jordgubbar
 
Förbered jordgubbarna till fyllningen genom att hacka de i mindre bitar och lägg de i durkslag för att låta vätskan rinna bort under tiden du gör pajen. 
Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda sedan med det smälta smöret. Tryck ut massan i en bakform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Vispa ihop philadelphiaost, marshmallow fluff, florsocker och vaniljsocker tills allt är väl blandat. Häll sedan på grädden och vispa ordentligt tills fyllningen här helt fast. Den ska bli så fast att det går att sticka i en sked och den står kvar helt rak. Häll i jordgubbsbitarna och blanda försiktigt ihop med fyllningen. Rör inte mer än nödvändigt så att fyllningen inte blir för lös av jordgubbarna. Häll blandningen över digestivebotten och ställ sedan in formen i kylen i minst 5-6 tim, helst över natten.
 
Andra bakverk som påminner om sommaren:
No-bake Jordgubbscheesecake
 
 
Jordgubbstiramisu-tårta
 
 
Jordgubbskladdkaka
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela