Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Saftiga Kanelbullar

Publicerad 2017-10-04 20:30:52 i Bullar, Kanel,

Idag är det äntligen Kanelbullens dag och i mitt instagram flöde har det varit fullt med bilder på kanelbullar. Det märks verkligen att det är en av våra mest omtyckta bakverk. Jag trodde jag hade ett recept på kanelbullar på bloggen, men när jag kikade igenom mitt arkiv så upptäckte jag till min förvåning att jag inte hade det...inte på vanliga klassiska kanelbullar i alla fall. Detta recept ger verkligen riktigt goda och saftiga bullar, även dagen efter är det riktigt saftiga. Jag kan ha de i en plastpåse i rumstemperatur och de har fortfarande varit saftiga dagen efter. Det värsta som finns är torra bullar...så vill du inte ha det så tycker jag du ska prova detta recept! Har du inte vetemjöl special hemma så går det lika bra med vanligt vetemjöl. Se till att knåda degen ordentligt så glutentrådarna bildas. Jag brukar köra det där glutentestet som de visar på Hela Sverige Bakar ibland, där man tar en bit deg och dra ut den tills den blir som en tunn hinna. Håller den så är den klar, spricker den så måste degen knådas mer.
Deg 
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
50 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl special
150 g rumsvarmt smör
 
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl brun farin
2 msk vaniljsocker
1 msk kanel
 
Garnering & Pensling
1 ägg
pärlsocker
 
Värm mjölk och grädde till 37 grader. Lös upp jästen i lite av mjölkblandningen, och häll sedan i resten. Tillsätt salt, socker, sirap, kardemumma och mjöl. Blanda väl, helst med en köksmaskin. Tillsätt smöret i kuber och låt maskin bearbeta degen i ca 10-15 min. Låt jäsa under bakduk i 1 timme. 
Förbered fyllning genom att blanda smör, farinsocker, vaniljsocker och kanel. Ta upp degen ur bunken och knåda den i några minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut en del till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop och skär degen i ca 2 cm breda bitar.  Lägg bullarna i bullformar på en plåt. Gör likadant med resterande deg och fyllning. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. 
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela