Unicorn Cookies

Jag tror det är under det senaste året som Unicorn-temat har blivit riktigt stort. Överallt ser man tårtor och bakverk på enhörningar och allt ser så otroligt fint ut! Jag har länge varit jättesugen på att få prova själv och snart ska vi ha kalas för min brorsdotter som faktiskt vill ha just temat enhörningar! Det ska bli jätteroligt och jag ser verkligen fram emot att få baka till kalaset. Tills dess så provar jag att göra små söta Unicorn-kakor som jag har dekorerat med Candy Melts, som är en typ av färgad choklad. Det går bra att använda glasyr till att dekorera kakorna, men jag tycker det är gott med chokladen och det känns inte som att det blir lika sött som med glasyr. Kakorna blev verkligen jättegoda och receptet som kommer från Sockerrus var perfekt till just denna typen av kakor då den höll formen fint. Den fina utstickare som jag har använt till kakorna kommer också från My Perfect Day. Har ni inte varit inne på deras sida, så kan jag verkligen rekommendera er att ta en titt. De har otroligt mycket söta grejer som är perfekta om du ska ha ett Unicorn-kalas!
 
Inlägget är ett samarbete med My Perfect Day.
 
Deg
200 g rumsvarmt smör
200 g strösocker
1 ägg
400 g vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
vit candy melts
rosa candy melts
neutral olja, t.ex. rapsolja
ätbar guldfärg
ätbar guldglitter
guldstjärnor strössel
svart glasyr eller ätbar färg
 
Vispa smör och socker mjukt. Vispa ägget med en gaffel i ett glas och tillsätt sedan till smörblandningen. Rör om tills allt är väl blandat. Tillsätt vaniljsocker och mjöl. Rör på låg hastighet tills smeten blivit en deg du kan forma. Lägg degen i plastfolie och låt stå i kylen i minst 2-3 timmar. Du kan även låta degen vila i kylen över natten. Ta ut en liten bit deg i taget och låt resten av degen ligga kvar i kylen. Kavla ut degen på mjölat bakbord tills degen är ungefär ½ cm tjock. Lägg de utstansade kakorna på en bakplåtspapperförklädd plåt och ställ in i kylen ca 30 minuter innan de gräddas. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 8-12 min. Kakorna ska vara lite gyllenbruna i kanterna när de är klara. Låt kakorna svalna på ett bakgaller.
Smält vit candy melts och spritsa runt kanten på kakorna. Detta för att förhindra att det rinner ner för kanten när du brer på candy melts på kakan. Låt det stelna. Efter att du spritsat klart så blandar du ut resterande candy melts med lite olja för att få den lite mer rinning och lätthanterlig. Bred nu ut candy melts över kakorna så det täcker ovansidan helt. Låt stelna i kylen så gårt det fortare. Under tiden smälter du rosa candy melts. Fyll en spritspåse med en liten stjärntyll. Spritsa på manen och lägg på stjärnströssel. Låt stelna. Måla sedan hornet och ev örat i guldfärg och dutta på lite guldglitter. Vill du så kan du stryka på lite guldglitter på den rosa manen. Måla dit näsa och ögon med svart glasyr eller svart ätbar färg. 
Candy Melts, utstickare och verktyg kommer från My Perfect Day
Kategori:
Barnkalas, Kakor, Vitchoklad

Unicorn Cookies, Unicorn, Enhörningskakor,

Kommentera


Kommentarer

Sandra Rosén Dahlgren

Å va söta och fina dom blev! Extra gulligt när formen/utstickaren är rosa också :). Håller med om att det blir godare med choklad :)!

Svar: Tack snälla du! :) Ja, visst är den söt?! Gillar också att den var rosa! :) Ja, även om jag tycker att det är godare att använda choklad så är det nog lättare att dekorera med glasyr! :) Har jag fått för mig i alla fall....
Cake by Mary

Sandra Rosén Dahlgren

Svar: absolut, allt blir snyggare rosa ;) :). Kan va så.. :)