Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Kaktusenfoting

Publicerad 2017-09-30 09:41:35 i Barnkalas, Kakor,

Här är ett litet tips till barnkalas! En väldigt enkel grej att göra och ett lite roligare sätt att servera kakor på. Det passar bra till barnkalas eller bara som en härlig pysselstund med barnen som man kan fika på sedan. Välj era favoritkakor och favoritgodis (jag älskar sura jordgubbsstänger!) och gör en personlig kaktusenfoting, den går att variera på många sätt. Denna gången fäste jag kakorna med glasyr, men det är ju gott att ha nutella eller jordnötssmör emellan. Jag hittade ätbara ögon hos Panduro, men har du svårt att få tag på det så går det utmärkt att spritsa dit ögon med vit glasyr och lite mörk choklad. Visst blev den söt?!
Tusenfoting
1 pkt Ballerina Kladdkaka
sura jordgubbsstänger
ätbara ögon
dekorationsglasyr
ev. Nutella eller jordnötssmör
 
Fäst ögonen på en av kakorna med hjälp av lite glasyr. Spritsa dit munnen. Fäst sedan kakorna med varandra med lite glasyr eller ev. nutella mellan kakorna. Skär jordgubbsstänger i bitar och antingen spritsa dit dem med lite glasyr eller luta dem mot kakorna. Skär två tunnare bitar av jordgubbsstängerna och fäst i första kakan som antenner.
Detta är vad jag har använt till den söta tusenfotingen! 
 
 

Cappuccino browniebollar

Publicerad 2017-09-29 23:31:00 i Afternoon Tea, Brownie, Choklad, Kola,

För några veckor sedan släppte Cloetta en ny Center med smak av Cappuccino, och som ni kanske har märkt så älskar jag Center och bakar gärna med de goda chokladbitarna. Har varit sugen på att baka något med kaffesmak, så det passade perfekt att göra något med den nya Centersmaken. Ett av mina favoritrecept med Center är browniebollar, och jag har provat att göra bollarna med olika smaker. Nu fick det alltså bli en med cappuccinosmak. Det var någon som tipsade om att chokladdoppade kaffebönor är gott och jag lyckades hitta det på nätet. Tänkte att det kunde vara gott att hacka och strö på bollarna efter att man doppat de i choklad, för att ge både lite chrunch och förstärka kaffesmaken på bollarna. Då det är Kaffets dag idag så passade det väldigt bra att bjuda på dessa idag. Receptet ger ca 20 bollar.
Brownie
125 g smör
1 påse Cappuccino-pulver (á 12,5g)
125 g mörk choklad
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
3 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
 
Fyllning
Center chokad med Cappuccinosmak (ca 2 rullar)
 
Garnering
200-300 g ljus eller mörk choklad
neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja
Chokladdoppade kaffebönor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör ner cappuccino-pulvret i smöret tills det har lösts upp. Hacka chokladen och häll i kastrullen. Rör om tills chokladen har smält helt. Rör i de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form, ca 21x21 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kakan kallna helt.
Dela kaka och kör den i matberedaren tills du har en mjuk massa. Rulla degen till bollar, platta till dem och lägg en chokladbit i mitten och rulla ihop till en boll igen. Ställ bollarna i frysen en timme för att de ska bli lättare att täcka med choklad.
Smält chokladen till garnering, häll ev i lite olja för att få den lite tunnare och mer lättarbetad. Doppa bollarna i chokladen. Hacka de chokladdoppade kaffebönorna och strö på över bollarna. Låt chokladen stelna innan servering.
Detta är pulvret som jag har använt i brownien.
 

Chokladbollssmoothie (Freaksmoothie)

Publicerad 2017-09-28 16:58:00 i Choklad, Dryck/Drinkar, Kokos,

Under några månader har Valio haft en tävling där man ska göra en extra-allt-smoothie med deras vaniljyoghurt. Jag tänkte då genast på freakshakes som har varit populära ett tag, och ville göra något liknande fast som en smoothie istället. Jag valde mellan tre olika idéer som jag kom på och fastnade för en av dem som var att göra en chokladbollssmoothie. Min tanke var att blanda ihop vaniljyoghurten med kokosmjölk, kaffe och kakao för att få den där chokladbollssmaken. Efter det kommer man till den roliga delen - att dekorera smoothien! Jag valde att ha med skumboll, minimunk och en chokladboll, och toppade allt med vispad grädde, chokladsås och lite kokosflingor. Ska det vara extra-allt så ska det! Man lär ju hålla sig rätt mätt efter en sån här... 
Hur gick tävlingen kanske ni undrar? Det vet vi förhoppningsvis i nästa vecka då tävlingen inte avslutas förrän 30 september, så håll tummarna!
1 glas
3 dl Valio Vaniljyoghurt
3 msk kokosmjölk
1 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
1 1/2 msk kakao
1 st skumboll
1 st chokladboll
1 st minimunk
vispad grädde
chokladsås
kokosflingor
 
Mixa ihop alla ingredienser i en mixer. Ringla lite chokladsås i ett glas och häll i smoothien. Toppa med en skumboll och spritsa på lite grädde. Ringla över chokladsås och strö på kokosflingor. Trä en minimunk och en chokladboll på ett grillspett och stick ner i smoothien.
 
 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela