CakeByMary

En blogg om bakning...

Cappuccino browniebollar

Publicerad 2017-09-29 23:31:00 i Afternoon Tea, Brownie, Choklad, Kola,

För några veckor sedan släppte Cloetta en ny Center med smak av Cappuccino, och som ni kanske har märkt så älskar jag Center och bakar gärna med de goda chokladbitarna. Har varit sugen på att baka något med kaffesmak, så det passade perfekt att göra något med den nya Centersmaken. Ett av mina favoritrecept med Center är browniebollar, och jag har provat att göra bollarna med olika smaker. Nu fick det alltså bli en med cappuccinosmak. Det var någon som tipsade om att chokladdoppade kaffebönor är gott och jag lyckades hitta det på nätet. Tänkte att det kunde vara gott att hacka och strö på bollarna efter att man doppat de i choklad, för att ge både lite chrunch och förstärka kaffesmaken på bollarna. Då det är Kaffets dag idag så passade det väldigt bra att bjuda på dessa idag. Receptet ger ca 20 bollar.
Brownie
125 g smör
1 påse Cappuccino-pulver (á 12,5g)
125 g mörk choklad
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
3 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
 
Fyllning
Center chokad med Cappuccinosmak (ca 2 rullar)
 
Garnering
200-300 g ljus eller mörk choklad
neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja
Chokladdoppade kaffebönor

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör ner cappuccino-pulvret i smöret tills det har lösts upp. Hacka chokladen och häll i kastrullen. Rör om tills chokladen har smält helt. Rör i de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form, ca 21x21 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kakan kallna helt.
Dela kaka och kör den i matberedaren tills du har en mjuk massa. Rulla degen till bollar, platta till dem och lägg en chokladbit i mitten och rulla ihop till en boll igen. Ställ bollarna i frysen en timme för att de ska bli lättare att täcka med choklad.
Smält chokladen till garnering, häll ev i lite olja för att få den lite tunnare och mer lättarbetad. Doppa bollarna i chokladen. Hacka de chokladdoppade kaffebönorna och strö på över bollarna. Låt chokladen stelna innan servering.
Detta är pulvret som jag har använt i brownien.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela