Chokladbollssmoothie (Freaksmoothie)

Under några månader har Valio haft en tävling där man ska göra en extra-allt-smoothie med deras vaniljyoghurt. Jag tänkte då genast på freakshakes som har varit populära ett tag, och ville göra något liknande fast som en smoothie istället. Jag valde mellan tre olika idéer som jag kom på och fastnade för en av dem som var att göra en chokladbollssmoothie. Min tanke var att blanda ihop vaniljyoghurten med kokosmjölk, kaffe och kakao för att få den där chokladbollssmaken. Efter det kommer man till den roliga delen - att dekorera smoothien! Jag valde att ha med skumboll, minimunk och en chokladboll, och toppade allt med vispad grädde, chokladsås och lite kokosflingor. Ska det vara extra-allt så ska det! Man lär ju hålla sig rätt mätt efter en sån här... 
Hur gick tävlingen kanske ni undrar? Det vet vi förhoppningsvis i nästa vecka då tävlingen inte avslutas förrän 30 september, så håll tummarna!
1 glas
3 dl Valio Vaniljyoghurt
3 msk kokosmjölk
1 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe
1 1/2 msk kakao
1 st skumboll
1 st chokladboll
1 st minimunk
vispad grädde
chokladsås
kokosflingor
 
Mixa ihop alla ingredienser i en mixer. Ringla lite chokladsås i ett glas och häll i smoothien. Toppa med en skumboll och spritsa på lite grädde. Ringla över chokladsås och strö på kokosflingor. Trä en minimunk och en chokladboll på ett grillspett och stick ner i smoothien.
 
 
 
Kategori:
Choklad, Dryck/Drinkar, Kokos

Chokladbollsmilkshake, Chokladbollssmoothie

Kommentera


Kommentarer

Emma - Mode - Mamma

så gott gotti gott gott =)

kramis kramis
ha en bra dag

Svar: Eller hur?! Hade gärna haft en nu...😋😋😋Tack, detsamma! 😊
Kram
Cake by Mary