CakeByMary

En blogg om bakning...

Smashkladdkaka

Publicerad 2017-09-24 20:57:00 i Choklad, Kladdkaka, Snacks,

Har ni sett att Smash! finns i matbutikerna nu? För er som inte vet vad Smash! är så är det spröda majssnacks täckta med mjölkchoklad, och de smakar precis som det står på påsen - Sött, Salt & Sprött! Produkten finns i Norge sedan många år och är en av de populäraste produkterna i chokladhyllan. Man förstår ju varför...de är verkligen beroendeframkallande, särskilt om man som jag älskar kombinationen salt och sött! Nu äntligen finns de alltså att köpa i Sverige! Det första jag tänkte när jag åt min första påse var vad jag skulle kunna baka med dessa, och jag kom på några olika bakverk jag ville testa. Först ut blev självklart en kladdkaka, det kan ju inte bli annat än gott att mixa en chokladig, kladdig kaka med dessa spröda majssnacks! Dessutom är den superenkel att göra! Så har du Smash!-älskare i din bekantskapskrets, eller om du själv är en (om du inte är det redan så kommer du att bli!), så ska du absolut göra denna! Själv så är jag redan igång och testar nästa bakverk med Smash!! Ni får snart veta vad det blir...
Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g Smash
 
Topping
100 g Smash
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna utom Smash! och rör om tills allt är väl blandat. Blanda till sist i Smash!. Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Häll på toppingen och ställ i ugnen några minuter tills Smashbitarna har smält samman.
 

Kommentarer

Postat av: Isabell Hedberg

Publicerad 2017-09-24 21:04:21

Men åh så gott! :D
Hoppas du haft en fin helg :)
Kram!

Svar: Ja, det blir så gott med det salta och söta ihop! :) Gillar du Smash?Tack, helgen var bra och jag hoppas du också hade en fin helg!
Kramkram
Cake by Mary

Postat av: Tess

Publicerad 2017-09-26 21:05:13

Mums, vad gott! :)

Svar: Ja, den var verkligen god! Önskar att jag hade en bit kvar... :)
Cake by Mary

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-09-26 22:17:51

Hej! Jag ska göra en Rävtårta till min son. Hade tänkt chokladbottnar med drottningsylt och vit chokladmousse (enligt ditt recept). Min fråga är - kan jag använda moussen och spackla samt garnera med? Alltså som en smörkräm? Känns som om det kommer bli för mycket med sylt mousse och smörkräm?

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-09-26 22:17:52

Hej! Jag ska göra en Rävtårta till min son. Hade tänkt chokladbottnar med drottningsylt och vit chokladmousse (enligt ditt recept). Min fråga är - kan jag använda moussen och spackla samt garnera med? Alltså som en smörkräm? Känns som om det kommer bli för mycket med sylt mousse och smörkräm?

Svar: Hej! Ska du täcka tårtan med marsipan eller sugarpaste så skulle jag inte rekommendera det då moussen innehåller grädde. Ska du inte täcka tårta med något så kan det nog funka bra att ha den att spackla med. Låt den stå några timmar i kylen (jag gör den kvällen innan jag ska använda den så den kan stå kallt över natten) så ska den nog ha bra konsistens så att du kan bred på den. Annars tycker jag marängsmörkräm brukar vara gott att ha till tårtor, eller en frosting med färskost som får en lite syrlig ton som bryter fint mot det söta. Lycka till!
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela