CakeByMary

En blogg om bakning...

Gott till Valborg

Publicerad 2018-04-29 18:34:00 i Allmänt,

Imorgon är det Valborg och då firar vi in våren, yay! Vem har inte längtat efter våren?! Jag har lite svårt att minnas att det har varit bra väder på Valborg, utan minns bara alla de gånger man har stått ute i iskallt väder och väntat på att de ska tända brasan så att man kan värma sig. Håller tummarna för att det ska bli hyfsat varmt imorgon så att man inte behöver stå ute och frysa...
Vill du bjuda på något gott till Valborg och inte kan komma på vad, så kommer här några tips! Önskar er en riktigt härlig Valborg imorgon!
Nougatpannacotta
No-bake Jordgubbscheesecake 
 
 

Smulpaj med Nutella & banan

Publicerad 2018-04-28 12:40:48 i Frukt/Bär, Havre, Nutella, Paj,

I vår familj har vi alltid varit stora fan av hasselnötskräm, speciellt tillsammans med banan. Dessutom så älskar vi smulpaj, så därför var jag bara tvungen att prova att kombinera dessa tre tillsammans i ett bakverk. Det resulterade i denna goda havresmulpaj med en fyllning av Nutella (annan hasselnötskräm går självklart också bra!) och banan. Tänk på att inte använda övermogna bananer då de gör att pajen blir sötare. Jag serverade pajen ljummen med klick vaniljglass, och det blev såå gott!! Varför inte prova detta till helgen?! Passar på att önska er alla en riktigt skön helg!
Smuldeg
150 g rumsvarmt smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
 
Fyllning
5 bananer (ej övermogen)
ca 150 g Nutella eller annan hasselnötskräm

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva bananerna, och lägg skivorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Värm Nutella några sekunder i micron så att den blir lite lösare i konsistensen. Bred Nutellan över bananerna. Blanda ihop ingredienserna till smuldegen och strö över Nutellan. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera pajen med vaniljglass.
 

Jitterbuggare

Publicerad 2018-04-25 21:10:54 i Afternoon Tea, Kakor, Maräng,

Jag älskar småkakor och dessa kakor är en riktig favorit! Jitterbuggare är en klassisk kaka som består av en mördeg med marängfyllning, och just kombinationen med den spröda mördegen tillsammans med den sega marängen gör att kakorna verkligen blir supergoda! De kan vara lite trixiga att få snyggt rullade tycker jag, så de kanske inte blir de finaste kakor men när det gäller bakning så är ju det viktigast att de smakar bra! Namnet Jitterbuggare kommer från dansen jitterbugg, en dans som var populär på 30- & 40-talet. Jag bakade denna kaka ofta när jag var ung på 90-talet. Den kanske inte är så vanlig idag, för jag har hört från flera att de inte känner till Jitterbuggare. Just därför vill jag lyfta denna kaka lite extra för det är faktiskt en riktigt god kaka. Om ni provar att baka dem får ni gärna skriva en kommentar om vad ni tycker!
Jitterbuggare, ca 50 st
200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 äggula
 
Maräng
2 äggvitor
4 msk strösocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker och äggula. Låt stå svalt i ca 30 min. 
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje deg till en 1/2 cm tjock rektangel, ca 15x30 cm. Bred hälften av marängen på varje del och rulla ihop dem. Lägg rullarna på en skärbräda och låt de stå kallt en stund så blir de lättare att skära. Skär i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg de på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela