CakeByMary

En blogg om bakning...

Ballerinachokladbollar

Publicerad 2018-05-29 12:30:00 i Ballerina, Havre, No-bake,

Det var inte längesen som det var chokladbollens dag och då spånade jag lite idéer till olika varianter man kan göra med just chokladbollar. Jag älskar den klassiska chokladbollen, men eftersom det är ett väldigt enkelt bakverk att baka så kan det vara kul att ha några andra varianter också! Denna gången provade jag att ha med min favoritkaka Ballerina Original för att få en god nougatig smak på bollarna, och de blev verkligen goda och smakade verkligen Ballerina!
Ballerinachokladbollar 
2 pkt Ballerina (á 190g)
2 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
75 g nougat
2 msk kaffe
1 nypa salt
1 msk kakao
3 msk O'boy
1 msk vaniljsocker
 
Garnering
pärlsocker (eller kokosflingor)
 
Mixa Ballerinakakorna till fint smul i en matberedare. Häll i havregrynen och mixa så grynen blir lite mindre. Blanda med övriga ingredienser. Rulla till bollar och rulla dem sedan i pärlsocker. Om smeten känns för lös ställ den i kylen en stund, så den stelnar något. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: emma

Publicerad 2018-05-29 18:58:58

oj så gott

Svar: Ja, de var väldigt goda! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela