Ballerinachokladbollar

 
 
Det var inte längesen som det var chokladbollens dag och då spånade jag lite idéer till olika varianter man kan göra med just chokladbollar. Jag älskar den klassiska chokladbollen, men eftersom det är ett väldigt enkelt bakverk att baka så kan det vara kul att ha några andra varianter också! Denna gången provade jag att ha med min favoritkaka Ballerina Original för att få en god nougatig smak på bollarna, och de blev verkligen goda och smakade verkligen Ballerina!
 
 
Ballerinachokladbollar 
2 pkt Ballerina (á 190g)
2 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
75 g nougat
2 msk kaffe
1 nypa salt
1 msk kakao
3 msk O'boy
1 msk vaniljsocker
 
Garnering
pärlsocker (eller kokosflingor)
 
Mixa Ballerinakakorna till fint smul i en matberedare. Häll i havregrynen och mixa så grynen blir lite mindre. Blanda med övriga ingredienser. Rulla till bollar och rulla dem sedan i pärlsocker. Om smeten känns för lös ställ den i kylen en stund, så den stelnar något. 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Ballerina, Havre, No-bake

Ballerinachokladbollar, Ballerinakakor, Chokladbollar med Ballerina

Kommentera


Kommentarer

emma

oj så gott

Svar: Ja, de var väldigt goda! :)
Cake by Mary