Dubbla nötkakor med nougat

Hoppas ni har haft en bra påskhelg! Själv har jag tillbringat den med min familj i Jönköping. Vi har haft sköna stunder tillsammans med god mat, påskpyssel, äggjakt och annat skoj. Vädret har överranskande nog bjudit på mycket sol, och trots att det inte har varit många grader ute så har det varit jätteskönt att sitta ute på altanen där det är vindstilla. Det var verkligen härligt att sitta där och njuta av lite fika. Gillar du nougat och nötter så kan jag tipsa om dessa goda nötkakor med nougatfyllning. Kakorna är spröda och goda, och går utmärkt att frysa in. Gillar man inte nougat så kan man byta ut den mot choklad. Receptet ger ca 40 dubbla kakor.
Kakor
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g smör
 
Fyllning
150 g nougat
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till kakdegen i en bunke eller en matberedare och blanda snabbt ihop till en smidigt deg. Dela degen i två delar och rulla varje del till smala rullar, ca 3 cm i diameter. Ställ rullarna i kylen i 30-60 min. Skär rullarna i skivor, ca 2-3 mm tjocka, och lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. 
Smält nougaten i vattenbad. Lägg samman kakorna två och två med lite nougat. Låt de kallna. 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Kakor, Nougat, Nötter/Frön

Nötkakor, Nötkakor med nougat, Kakor med nougatfyllning

Kommentera


Kommentarer

correplutt.blogg.se

Mums 😋

Svar: Ja, de blev riktigt mumsiga! :)
Cake by Mary