Mammas chokladbiskvier

Ett bakverk som jag verkligen älskar är chokladbiskvier! De första jag fick prova var mammas hembakade biskvier som hon brukade göra och jag älskade dem! De var de enda som jag åt, och jag tycker fortfarande att de bland de godaste chokladbiskvier jag har ätit. Den härliga mandelbotten tillsammans med den underbart goda och krämiga chokladkrämen, så gott! Biskvierna förvarar du i kylen och de går även bra att frysa in. Tänk på att de är godast när chokladfyllningen är riktigt mjuk, så låt de stå i rumstemperatur en bra stund (minst 1 timme skulle jag nog säga) innan servering. När jag ska doppa mina biskvier i choklad så använder jag ett trick som jag såg Roy Fares göra i ett av hans program där han bakade chokladbiskvier. Man sticker in en vass kniv i botten så att den sitter fast ordentligt och så doppar man biskvin i choklad, tar upp den och gör en liten vridningen för att få bort överflödig choklad. Dessa underbara kakor är glutenfria, då botten görs på mald mandel. 
Biskvi
200 g mandel
3 1/2 dl florsocker
2 äggvitor
 
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 äggula
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
 
Garnering
200 g choklad
ev 1 msk neutral olja
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla mandeln genom att koka upp den i vatten i 1-2 min, häll mandlarna i durkslag och spola med kallt vatten, tryck på mandeln så ska den ploppa ut ur skalet. Mal mandeln och blanda den sedan med florsocker i en bunke. Vispa upp äggvitorna och blanda ner i bunken. Blanda snabbt ihop till en smidig deg. Klicka ut massan med hjälp av två teskedar på bakplåtspappersklädd plåt. Jämna till kakorna med fuktade händer. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna kallna helt.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen tills du har en fluffig kräm. Bred den toppigt på kakornas undersida. Ställ i kylen ca 1 timme så att smörkrämen stelnar. 
Smält chokladen och blanda ev i neutral olja för att få chokladen mer lättarbetad. Låt den svalna något så den inte är för varm för då smälter fyllningen. Doppa biskvierna i den smälta chokladen så att smörkrämen täckts och låt dem stelna. 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Choklad, Glutenfritt, Kakor, Mandel

Chokladbiskvier, Biskvier, Glutenfria kakor

Kommentera


Kommentarer

bylijo.se

Vad fina de blev. Min man älskar biskvier. Han fyller år i början av maj. Jag kanske ska överraska honom och baka egna.

Svar: Tack! Ja, det tycker jag du ska göra i så fall! Blir godare med hemmagjorda... :)
Cake by Mary