Polkabrownies med mintkräm

 
Idag firar vi Polkagrisens dag! Jag tyckte först att det var lite konstigt att den var nu i april, för jag trodde att den skulle vara i december då jag tycker att advent och jul känns som stora polkatillfällen. Jag gillar ju att googla upp lite historia om bakverk och temadagar. När jag googlade upp polkagrisens dag så fanns en bra anledning till varför den firas i april och inte december! Idag har  nämligen Amalia namnsdag, och Amalia Eriksson hette nämligen den person som uppfann polkagrisen i Gränna och det är vi ju glada för att hon gjorde! Dessa brownies blev riktigt goda! En saftig brownie täckt med en mintkräm som innehåller både Philadelphia och vit choklad. Sedan toppas den med krossad polka - mums!
 
 
Brownie
3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl neutral olja, t.ex rapsolja
1 1/2 dl mjölk
 
Mintkräm
150 g vit choklad
150 g Philadelphia
3 dl vispgrädde
3 msk florsocker
några droppar pepparmyntolja
 
Garnering 
krossade polkagrisar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, olja och socker. Blanda i de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord form, ca 23x23 cm. Grädda brownien i ca 30-35 min. Känn med en sticka om den är klar. Låt den kallna helt. 
Smält chokladen och låt svalna något. Vispa ihop Philadelphia och vit choklad. Vispa grädde med florsocker i en separat bunke och vänd sedan när grädden i Philadephiablandningen. Smaksätt med pepparmyntolja. 
Bred krämen på den kalla brownien. Strö över krossade polkagrisar och skär sedan i bitar.
 
 
 
Kategori:
Brownie, Choklad, Långpannekaka, Mint, Vitchoklad

Polkagrisens dag, Polka, Polkabrownie

Kommentera


Kommentarer

Hana

Men åh, så gott det låter.

Svar: Tack, de blev riktigt goda! :)
Cake by Mary

Ida

guud va gott!!!!

Svar: Tack! Visst är det gott med polka?! Särskilt ihop med choklad! :)
Cake by Mary