CakeByMary

En blogg om bakning...

Black bean brownies

Publicerad 2018-08-20 22:09:00 i Brownie, Glutenfritt, Nyttigare bakverk,

I den här brownien så är den hemliga ingrediensen svarta bönor (japp, det är faktiskt sant!)! Just den här typen av bakverk har jag kommit över på nätet vid flera tillfällen och tyckt att det låter jättespännande att baka med bönor. Bönorna gör att brownien blir saftig och god, och eftersom den inte innehåller något mjöl eller vitt socker så blir den också lite nyttigare. De gånger jag har gjort den så har den blivit väldigt uppskattad! Nu senste gången när jag bjöd min familj på denna, så tyckte min systerson att det var den godaste brownien han ätit! Prova du också denna Black Bean Brownie och skriv gärna en kommentar om vad du tyckte!
Brownie 
1 burk svarta bönor á 410 g (250 g avrunnen)
2 ägg
100 g färska dadlar (ca 15 st urkärnade)
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl lönnsirap
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk kokosolja
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten.  Mixa bönor, ägg och dadlar i en matberedare till en jämn massa. Häll i övriga ingredienser. Häll smeten i en form, ca 21x21 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. 

Crème Brulée

Publicerad 2018-08-18 14:55:00 i Dessert, Nyår, Vanilj,

Vill du ha tips på en väldigt god dessert? En dessert som inte kräver en massa konstiga ingrediernser, och som inte är för krånglig att göra? Då ska du göra den klassiska franska desserten Crème Brulée som består av en krämig och len vaniljpudding med ett tunt, knäckigt lager av karamelliserat socker på toppen. Jag älskar vaniljpudding, så för mig är det är helt magiskt att äta denna desert och man njuter verkligen av varje tugga! Desserten går dessutom att förbereda i förväg, så det gör det till en enkel dessert att bjuda på när man har en middagsbjudning. Har du aldrig ätit en Crème Brulée så måste du bara prova, du kommer inte att ångra dig!
Smet, 8 port
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
7 äggulor
1 1/2 dl strösocker
 
Garnering
råsocker (alt. strösocker)
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljfrön, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull. Ta från värmen och låt dra i 10 min. Rör ihop äggulor och socker. Ta ut vaniljstången ur gräddmjölken och häll den över äggblandningen under kraftig vispning. Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i vattenbad i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 40 min. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig. Låt svalna och förvara i kylen. Hit kan man förbereda crème bruléen. 
Strö över ett tunt lager med socker och bränn av med brännare eller i ugnen under grillvärme 250 grader tills sockret smält och fått fin färg. Håll dock koll så det inte bränns! 
 
 
 

Overnight oats med banan & jordnötssmör

Publicerad 2018-08-18 12:18:44 i Brunch, Frukt/Bär, Jordnöt,

Äntligen helg! Detta är min andra vecka som jag är tillbaka efter semestern, och jag har varit så trött hela tiden. Inte lyckas ställa tillbaka dygnen riktigt, jag är ju kvällsmänniska också, vilket gör det svårare. Har verkligen längtat efter helgen så man kan få sova ut lite, men det bästa av allt är ju att man har tid att lyxa till frukosten. Jag har varit sugen på jordnötssmör hela veckan, så jag ville absolut prova att göra något gott med jordnötssmör till frukost. Valde mellan chiapudding och overnight oats, och det fick bli overnight oats denna gången. Det är väldigt lätt att göra, då man kan förbereda den kvällen innan. Till yoghurtgröten så hade jag jordnötssmör och banan - en grym kombination! För att få lite extra crunch så toppade jag med min hemmagjorda granola! Detta var så gott, så kommer definitivt att göra det fler gånger! Önskar er en riktigt härlig lördag! 
Overnight oats, 1 port
1 dl havregryn
2 dl lättyoghurt
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver
 
Tillbehör
banan
jordnötssmör
ev. granola
 
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål eller burk. Ställ i kylen över natten. Servera med banan, jordnötssmör och ev. lite granola.
 
 
 

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela