Black bean brownies

 
I den här brownien så är den hemliga ingrediensen svarta bönor (japp, det är faktiskt sant!)! Just den här typen av bakverk har jag kommit över på nätet vid flera tillfällen och tyckt att det låter jättespännande att baka med bönor. Bönorna gör att brownien blir saftig och god, och eftersom den inte innehåller något mjöl eller vitt socker så blir den också lite nyttigare. De gånger jag har gjort den så har den blivit väldigt uppskattad! Nu senste gången när jag bjöd min familj på denna, så tyckte min systerson att det var den godaste brownien han ätit! Prova du också denna Black Bean Brownie och skriv gärna en kommentar om vad du tyckte!
 
Tillägg 2018-08-22: För veganskt alternativ så kan man prova att byta ut äggen. Jag har inte provat detta själv, men kan tänka mig att det kan funka: 1 msk chiafrön och 3 msk vatten ska motsvara 1 ägg.
Ett annat alternativ är att använda banan istället för ägg, tänk då på att det kan påverka sötman. 1/2 banan motsvarar 1 ägg.
 
 
Brownie 
1 burk svarta bönor á 410 g (250 g avrunnen)
2 ägg
100 g färska dadlar (ca 15 st urkärnade)
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl lönnsirap
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk kokosolja
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj bönorna ordentligt i kallt vatten.  Mixa bönor, ägg och dadlar i en matberedare till en jämn massa. Häll i övriga ingredienser. Häll smeten i en form, ca 21x21 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. 
 
 
Fler nyttigare recept:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Brownie, Glutenfritt, Nyttigare bakverk

Black Bean Brownie, Brownie på bönor, Nyttigare brownie, Glutenfri brownie

Kommentera