Citrongrottor

 
Hallongrottor ligger i toppen på listan över småkakor som jag gillar, tycker själva kakan har en riktigt god smak och tillsammans med den sega hallonsylten så blir den helt fantastisk. Har hört flera som nämnt att de fyller kakan med lemoncurd istället för sylt, så jag tänkte att jag provar det jag också! Jag gör egen lemoncurd, se länk i receptet nedan, och den blir lite syrligare än den köpta, vilket blev väldigt gott tycker jag. Receptet ger ca 20-24 kakor.
 
 
Deg
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver (kan bytas ut mot 1 dl mjöl & 2 tsk vaniljpulver)
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, alternativt lägg dem i minimuffinsformar. Gör försiktigt en fördjupning i varje boll och klicka i lemoncurd. Grädda i ca 15 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt. 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Kakor, Lime/Citron, Påsk

Citrongrottor, Kakor med lemoncurd, Lemoncurdkakor

Kommentera


Kommentarer

Liselotte Johansson

Jag har aldrig bakat så mycket och gjort så många tårtor sedan jag hittade din blogg. Du har så många roliga recept. Jag älskar hallongrottor och lemoncurd. Smeten till hallongrottor och lemoncurd kan inte bli annat än gott. Detta recept ska testas.

Svar: Men åh, vad glad jag blir att höra det!! 💕😘 Så roligt att jag lyckats inspirera till mer bakning! 😄
Gillar du hallongrottor och även lemoncurd, så måste du prova denna variant! De blev jättegoda! 😋👌🏼
Cake by Mary

Anonym

Ser supergoda ut! De måste jag testa! 😃

Svar: Ja, de var verkligen jättegoda! Jag älskar att baka med citron mer och mer! :)
Cake by Mary

Bibbi Sundling

En fråga: är det Marsanpulver för kokning som avses ?. Låter så spännande att göra grottor med Lemoncurd så det ska jag baka. Hittade din blogg idag och du har så många härliga recept. Följer dig gärna. Keam

Svar: Nä, det är den andra varianten, den som vispas med kall mjölk! Ja, det blev faktiskt riktigt gott att använda lemoncurd, så det kan jag rekommendera! 👍🏼 Vad kul att du hittat hit, så roligt att höra! 💕😊 Ha en skön söndag! 🌸 Kram
Cake by Mary