Enkel Bananpaj

 
Denna pajen har jag bakat såå många gånger!! Den var en riktigt favorit och den gick ju väldigt lätt att slänga ihop. Det var genom den här pajen som jag lärde mig att även banan smakar fantastiskt gott ihop med kanel. Täcket blir så där gott krispigt på ytan, och inuti är den sådär härligt kladdig. Tillsammans med en klick gräddig vaniljglass så blir detta något otroligt gott att bjuda på! Definitivt något du måste prova!
 
 
Paj
3 bananer
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk kanel
200 g riktigt kallt smör
 
Topping
2 msk strösocker
kanel
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform väl, ca 24 cm i diameter. Skiva bananerna och lägg i botten. Blanda ihop mjöl, socker och kanel och strö över bananerna. Hyvla över smöret, eller skär det i tunna skivor, och strö över socker och pudra slutligen på lite kanel. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Servera pajen med vaniljglass.
 
 
 
Kategori:
Frukt/Bär, Paj

Bananpaj, Paj med banan, God paj

Kommentera