Enkel S'mores paj

 
Gillar du S'mores? Jag älskar S'mores och tycker verkligen kombinationen med digestive, choklad och smälta marshmallows är fantastisk. Man förstår ju varför det är en lägereldsfavorit både hos stora och små i USA. Där firar man idag National S'mores Day och S'mores kommer numera i alla möjliga former, som tårta, muffins eller mjuk kaka. Idag provade jag att göra en S'mores paj dagen till ära, och den var grymt god! En härlig digestivebotten med en läcker chokladfyllning som sedan toppas marshmallows som får smälta i ugnen. En paj som helt klart är värd att bakas! Ett litet tips är att bryna smöret till digestivebotten, då får du en karamellig smak som blir ljuvligt god tillsammans med choklad och marshmallows!
 
 
Botten
250 g digestivekex
100 g smör
 
Chokladfyllning
200 g choklad
1 dl grädde
35 g smör
 
Topping
ca 180 g marshmallows (26 st stora)
  
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform, ca 24 i diameter. Ställ formen i kylen en stund. 
Dela chokladen till fyllningen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret. Häll fyllningen i formen och ställ i kylen för att stelna.
Dela marshmallows på mitten och placera ut på chokladfyllningen. Sätt ugnen på 250 grader grill och ställ in pajen i 1,5-2 min så marshmallowsen får färg, men håll koll så de inte bränns då de får färg fort!
 
 
 
Fler S'mores recept:
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Paj

S'mores, S'mores paj, Choklad & Marshmallows

Kommentera


Kommentarer

JUNITJEJ

Så gott det ser ut!

Svar: Åh tack, den var verkligen sååå god! :)
Cake by Mary