Fryst Daimtårta

 
Är det fler än jag som har ätit fryst Daimtårta i sommar?! Denna klassiker är fortfarande oslagbar med en ljuvlig nötmarängbotten och en härlig glass med smak av daim - en favorit för många! Det har varit perfekta fikat att bjuda på i sommar när det har varit så varmt. Vill du ha lite extra crunch så använder du hackad mandel istället för mald, och det går att byta mandel mot hasselnötter om man vill. För er som inte har provat denna goding så är den verkligen ett måste!
 
 
Botten
3 äggvitor
1 dl strösocker
75 g mald mandel (eller hackad)
 
Daimfyllning
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
2 st dubbeldaim
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
1 st dubbeldaim
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda i socker och vispa marängen tills den är riktigt styv. Vänd ner mandeln. Bred ut i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna. 
Vispa ihop äggulor och socker. Vispa grädden i en separat bunke. Hacka daimen och blanda ner i grädden tillsammans med äggblandningen. Bred fyllningen över den kalla kakan och ställ den sedan i frysen, minst 6 timmar. Ta ut 10-20 min innan servering. Garnera med hackad daim.
 
 
 
Kategori:
Choklad, Glass, Glutenfritt, Mandel

Fryst Daimtårta, Daimtårta, Daimtårta med nötmaräng

Kommentera


Kommentarer

Camilla Persson

Mums vad gott! 😌

Svar: Den är hur god som helst! :)
Cake by Mary