Krämig blåbärscheesecake

 
Alltså, den här blåbärscheesecaken blev verkligen magiskt god!! Kan nog vara bland den godaste cheesecake jag lyckats göra! Jag gör ofta no-bake varianter när jag gör cheesecake, men det är de bakade cheesecaken som jag gillar mest, älskar krämigheten i dem, och denna blev verkligen sådär härligt krämig. I botten så hade jag Biscoffkex istället för en vanlig digestivebotten, och det gav chesesecaken en kolaaktig smak som passade väldigt bra med blåbären. Pappa var ute i skogen och lyckades hitta några blåbär, inte alls i närheten av vad han lyckades plocka förra året. Antar att det är det varma och soliga vädret som gjort att det är så lite blåbär i år, men som tur är lyckades han få ihop tillräckligt så jag kunde göra denna underbara cheesecake! Tack pappa! ❤️
 
 
Botten
200 g Lotus Biscoff kex
75 g smör
 
Fyllning 
600 g Philadelphia
2 dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
4 ägg
200 g färska blåbär
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kexen till smulor i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut massan i en springform, ca 24 cm i diameter. Vispa philadelphia, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Vispa ner grädden. Vänd ner äggen, ett i taget. Häll över fyllningen och strö på blåbären. Grädda mitt i ugnen i 30 min. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 min. Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt den sedan svalna helt i rumstemperatur, och ställ den därefter i kylen över natten så att den sätter sig helt.
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Blåbär, Cheesecake

Krämig Cheesecake, Blåbärscheesecake, Lotus Biscoff, Cheesecake

Kommentera


Kommentarer

Cornelia

Oj så gott! Cheesecake gör jag verkligen aaalldeles för sällan :(

Svar: Jag också, fast att det är så otroligt gott!
Cake by Mary

emizas.blogg.se

sugen på att testa :)

Svar: Åh, du kommer inte ångra dig...den är verkligen magisk! :)
Cake by Mary

Joanna-livet med psykisk ohälsa

Så gott de såg ut

Svar: Tack, den var riktigt god! :)
Cake by Mary

bylijo.se

Jag har precis köpt 10 kg skogsblåbär. Jag får köpa philadelfiaost i morgon så ska jag testa receptet. Låter gott

Svar: Åh, har de kommit ut i butik nu?! Har inte sett det än... Ja, du bara måste göra denna cheesecake! Vattnas i munnen på mig bara jag tänker på den... :)
Cake by Mary

Ninni Undén

Ååh, det ser verkligen sjukt gott ut! :D

Svar: Det var den också!! :)
Cake by Mary

Ullie

jätte fina bilder
ja du så tråkigt med blåbären vi har ofta oxå på frukosten eller smothie så ja tråkigt

men oj va gott det såg ut lånar o ska nog föröka hitta blåbär
kram fin måndag ullie

Svar: Åh, tack! Vad glad jag blir att höra det! :)Ja, verkligen jättetråkigt med blåbären, så jag hoppas på att det kanske ska finnas lite i butik så man kan köpa istället.
Tack detsamma fina du! :)
Kram
Cake by Mary

Hanna- livet som ung och svårt kroniskt sjuk

Vilka fina bilder! Tycker om din blogg. Älskar cheesecake! Får be min syster göra det snart! Tack för receptet!
Får jag fråga vad som är skillnaden på bake och No bake cheesecake?
Kram

Svar: Tack snälla, så roligt att höra! 💖😀 Om du gillar cheesecake så måste du prova denna! 😋👌🏼
En No-bake behöver inte gräddas i ugnen som man gör med en bake. Båda blir krämiga men konsistensen skiljer sig lite, No-bake blir lite mer mousseaktig.
Ha en fin dag! 🌸 Kram
Cake by Mary

Liselotte Johansson

Hej igen!

Jag har sådan tur att jag har en granne som älskar att åka till skogen och plocka bär. Jag köpte av henne. Jag har ännu inte gjort kakan men det blir till helgen när vi får besök.

Svar: Åh, vilken tur! Håller tummarna att det finns tillräckligt så de kan sälja i butik eller marknader. Vill gärna baka mer med färska svenska blåbär! Tycker de svenska är godare att baka med då de smaka mer, medan de amerikanska är fina att dekorera med!
Vad kul att du vill prova cheesecaken! Hoppas du kommer gilla den! 🌸
Kram
Cake by Mary

Tobbe

Älskar biscoffkex! Har inte tänkt tanken att använda dem som botten i en cheesecake, men det låter ju underbart :)

Kör du varmluft eller bara vanlig över-/undervärme?

Svar: Jag också!! :) Det blir jättegott att ha de som cheesecakebotten, och passade väldigt bra med blåbären!Jag använder vanlig över- och undervärme.
Cake by Mary