Krispig marängtårta med lemoncurd

 
Efter att provbakat recept med vaniljkräm där det gick åt många äggulor så hade jag väldigt många äggvitor över, och då passade jag bland annat på att göra denna krispiga marängtårta. Jag tycker det blir supergott med lite krisp i marängen, men det behöver man inte ha om man inte vill. Lemoncurden jag gör har en riktigt härlig syra som passar utmärkt med den söta marängen. Receptet på den hittar du i länken nedan i receptet. Tårtan toppas med vispad grädde och slutligen färska jordgubbar för en somrig smak! Den blir verkligen supergod och är smidig att göra när man ska bjuda många. Bottnarna och lemoncurden går att förebreda innan så att man lätt kan lägga ihop bottnarna och garnera tårtan en stund innan servering. 
 
 
Maräng
5 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies
 
Fyllning 
 
Garnering
3 dl vispgrädde
jordgubbar (alt. hallon)
 
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till ett skum. Häll i sockret och vispa till ett hårt skum. Blanda i riskrispet. Bred ut i en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 90 min. Låt kallna.
Dela tårtbottnen på mitten och lägg curden emellan. Vispa grädden och bred den ovanpå. Dekorera med jordgubbar.
 
 
Många fikasugna som står och väntar på att jag ska fota klart tårtan så de kan få sig en mumsbit... :)
 
Fler marängtårtor:
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Maräng, Midsommar, Tårta

Sommartårta, Marängtårta, Lemoncurd, Enkel sommartårta, Midsommartårta

Kommentera