Moster Magidas Jordgubbstiramisu

 
 
En enkel och god dessert att göra är tiramisu! Vill man ha en somrig variant, så gör man den med jordgubbar istället för med kaffe. Det blir så fräscht och gott med jordgubbarna tillsammans med den läckra mascarponekrämen. Jag åt för första gången hos min moster Magida, och jag tyckte den var helt underbar, så jag bara var tvungen att få receptet. Det blir rätt snyggt att servera den i en trifleskål, men om man inte har det så funkar det bra att göra den i en mindre ugnsform. Detta recept kan man göra om till en Tiramisutårta också!
 
 
Jordgubbstiramisu
500 g jordgubbar
2-3 msk strösocker
250 g mascarpone
250 g kvarg 
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
apelsinjuice
1 paket Savoiardikex
 
Skiva jordgubbarna och blanda med strösocker, och låt stå en stund. Vispa ihop mascarpone och kesella. Tillsätt vispgrädden och vaniljsocker, och vispa tills det är en fast kräm. (Vill man ha lite sötare kräm kan man blanda i lite florsocker.) Doppa kexen hastigt i apelsinjuice och lägg sedan tillräckligt många så att de täcker botten av en form, ca 20 cm i diameter. Häll hälften av jordgubbarna och bred därefter på ca 1/3 av krämen. Lägg på ett nytt lager med kex och upprepa proceduren. Låt stå i kylen i ca 1 timme så den sätter sig och kexen hinner mjukna lite.
 
 
 
 
Kategori:
Dessert, Jordgubbar

Tiramisu, Jordgubbstiramisu,Tiramisudessert, Dessert, Efterrätt

Kommentera


Kommentarer

Izabelle

Ser ljuvligt ut! Fina bilder.

Svar: Tack fina! 💕 Vad glad jag blir att du gillar bilderna! 😀🌸
Cake by Mary

Film&serier bloggen

Det där ser galet gott ut!

Svar: Den är supergod! 😋👌🏼
Cake by Mary

Liselotte Johansson

Perfekt för en sådan som mig som inte gillar kaffe. :)

Svar: Eller hur?! Alla gillar ju inte kaffe, så då är denna ett jättegott alternativ! 😋👌🏼
Cake by Mary