Snabbhavrekakor

 
Ibland när suget sätter in så har man typiskt nog inget gott hemma, då ska jag ge er ett bra tips på en riktigt god kaka som du slänger ihop snabbt. På bara tre ingredienser som man vanligtvis har hemma kan man göra dessa snabbhavrekakor, allt du behöver är havregryn, socker och smör! Hur lätt som helst och hur gott som helst! De blir så där härligt knäckiga och det är något jag verkligen gillar. Du gör de enkelt glutenfria genom att använda glutenfria havregryn och enkelt laktosfria genom att använda laktos- eller mjölkfritt smör. Så en kaka som passar alla!
 
 
Snabbhavrekakor
3 1/2 dl havregryn (alt. glutenfria havregryn)
1 1/2 dl strösocker
150 g smör (alt. laktos- eller mjölkfritt smör)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda havregryn och socker i en bunke. Smält smöret och häll det hett över havreblandningen och rör samman. Klicka ut smeten i minimuffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. 
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Glutenfritt, Havre, Kakor

Snabbhavrekakor, Knäckiga havrekakor, Havrekakor, Kakor, Småkakor

Kommentera


Kommentarer

bylijo.se

Smidigt med bara tre ingredienser. De ska jag testa redan i dag. Tack för tipset.

Svar: Ja, visst är det?! :) Perfekt när man behöver något gott snabbt! Ha en fin dag!
Cake by Mary