Tahiniglass

 
Känns som att jag bara lever på glass nu den sista tiden...det varma vädret gör att man gärna svalkar sig med både en, två och tre glassar om dagen. Jag gör gärna egen glass och dessa glassrecept med kondenserad mjölk är så enkla att göra, utan glassmaskin, och de blir ändå krämiga och goda. Jag har provat några olika smaker tidigare, men denna gången ville jag verkligen prova något annorlunda. Tahini är en sesampasta som ofta används i mellanöstern, vanligtvis till mat, men jag gillar att skapa bakverk och desserter med tahini. Jag älskar smaken och den gör sig riktigt bra även i söta rätter! Därför fick det denna gången bli en Tahiniglass och den blev verkligen jättegod!! Mycket god smak av tahinin och jag hade lite rostade sesamfrön på, men det kan nog vara gott med både mandel eller valnötter också. Det är något jag ska testa nästa gång tänkte jag!
 
 
Glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (á 397g)
2 tsk vaniljpulver
2 dl tahini
 
Garnering
1 msk vita sesamfrön

Vispa grädden lätt och blanda sedan ner den kondenserade mjölken. Blanda i vaniljpulver. Häll i tahini och honung och rör ner i glassblandningen. Häll blandningen i en form. Rosta sesamfröna och strö över glassen. Ställ i frysen i ca 4-6 timmar. Ta fram en stund innan servering. 
 
 
 
Andra enkla glassrecept med kondenserad mjölk: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Glass, Tahini

Tahini, Tahiniglass, Tahinidessert

Kommentera


Kommentarer

Angelica Wåhlin

Men näe, vad gott! Måste testa så fort jag får tid :D

Svar: Ja, verkligen jättegott! Hoppas att du också kommer att tycka det! :)
Cake by Mary