Dessert med lemoncurd & mascarponekräm

 
Gillar du syrliga och fräscha desserter så är detta något du måste prova! En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak. Helt klart en dessert i min smak! Receptet ger 6-8 port. 
 
 
Lemoncurd
3 citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor
 
Havresmul
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl brun farin
 
Mascarponekräm
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
 
Tillbehör
färska hallon
 
Garnering
citronmeliss
 
Tvätta citronerna noga och torka. Koka upp citronsaften från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizena med saften av den tredje citronen och rör ner detta i vätskan. Vispa samma äggen och rör ner dem i vätskan,  och ställ tillbaka på spisen. Låt sjuda tills krämen tjocknar. Häll över curden i en ren skål och låt svalna.
Nyp ihop ingredienserna till havresmulet. Strö ut smulet på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ca 10-12 min i 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till mascarponekrämen i en bunke och vispa ihop till en fast kräm. Varva smul, kräm och curd tillsammans med färska hallon i portionsglas. Dekorera med citronmeliss.
 
 
Kategori:
Citron/Lime, Dessert, Hallon, Jul, Nyår, Påsk

Nyårsdessert, Påskdessert, Dessert, Dessert med lemoncurd & mascarponekräm

Kommentera


Kommentarer

Liselotte Johansson

Ser verkligen gott ut. Detta ska jag testa.

Svar: Den blev riktigt god, så den kan jag verkligen rekommendera! :)
Cake by Mary

Nellie

Hejsan! Tänkte göra detta recept till en fest men har köpt färdig lemon curd. Tror du jag måste blanda ut den med lite grädde eller funkar den som den är? :)

Svar: Hej! Du kan använda den som den är! :)
Cake by Mary