Kanelsnittar

 
Kolasnittar är en kakan som man verkligen kan variera i oändlighet när det gäller smaker. Förutom att den är förbaskat god så går den ju dessutom otroligt fort att baka. Det är smidigt att göra en sats eller två och frysa in kakorna, sedan är det bara att ta fram när man är sugen. (De är väldigt goda att äta frysta också!) Jag kikade igenom mitt receptarkiv här på bloggen och insåg att jag redan hade recept på Pepparkakssnittar och Saffranssnittar, men annan julig smak är ju kanel. Så jag provade på att göra kanelsnittar, och precis som de andra smakerna jag har provat så var ju dessa också väldigt goda!
 
 
Kakor
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser i en skål till en smidig deg. Halvera degen och forma till 2 rullar. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och platta ut dem. Grädda i ca 12-15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt svalna. 
 
 
Kategori:
Jul, Kakor, Kanel

Kanelsnittar, Kolakakor med kanel, Kanelkakor, Julkakor, Julfika, Adventsfika

Kommentera


Kommentarer

Rebecca Adnell

Låter väldigt gott!

Svar: De var riktigt goda, kan rekommendera dem! :)
Cake by Mary

Tess

Mums, vad gott! Jag älskar både kolasnittar och kanel så jag känner på mig att dessa kommer bli en favorit :D

Svar: Ja, men då måste du ju testa den!! :)
Cake by Mary

Elisabeth

Älskar kolakakor som är försvinnande goda. Så måste bara testa alla dina julvarianter :) det är dessutom smidigt att byta ut mjölet till ett mer glutenfri variant :)

Svar: Kolakakor är verkligen underbart goda, och kul att kunna variera dem med olika smaker! Jag har ganska många olika varianter, så jag hoppas du hittar något du gillar! :) Det funkar absolut att byta mjölet till en glutenfri variant!
Cake by Mary