Mariannefudge

 
Ett väldigt enkel julgodis är att göra snabbvarianten av fudge där man egentligen bara kokar ihop kondenserad mjölk och choklad, och så får man en härlig och mjuk fudge. Sedan är det bara att smaksätta den med vad man gillar. Denna gången så använde jag Marianne-godis som har en smak av både choklad och mint. Välj om du vill ha ljus eller mörk choklad i din fudge! 
 
 
Mariannefudge 
400 g choklad
397 g kondenserad mjölk (1 burk)
40 g smör
220 g Marianne (1 påse)
 
Garnering
krossade Marianne
 
Smält choklad och kondenserad mjölk över vattenbad. Rör ner smöret i smeten och rör tills det smält. Krossa Marianne-godiset (i t.ex. en mortel) och rör ner i chokladsmeten. Spara lite till garnering. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 20x20. Strö på resterande Marianne och låt sedan stelna i rumstemperatur över natten. Skär upp i rutor och förvara i kylen. 
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Godis, Jul, Mint, Påsk

Mariannefudge, Fudge med Marianne, Julgodis med Marianne, Hemmagjort julgodis

Kommentera


Kommentarer

Anna-Lena

Hur mycket smör ska det vara? Står inte med bland ingredienserna.

Svar: Sorry, missat att skriva med det! Har uppdaterat nu! Det ska vara 40g!
Cake by Mary

Nelum

Hej! Hur mycket smör ska det vara?

Svar: Det ska vara 40g, har uppdaterat receptet nu!
Cake by Mary

LiseLotte

Hur mkt smör ska det vara?

Svar: Det ska vara 40g smör!
Cake by Mary