Peach Melba dessert

 
Peach Melba är klassisk dessert som skapades till den australiensiska sopranen Nellie Melbas ära. Den består av persika och hallonsås på vaniljglass, och i USA har den t.o.m. en egen dag, 13 januari. Desserten är superenkel att göra och passar därför att göra när man inte vill lägga allt för mycket tid på att göra en efterrätt. Förbered desserten genom att göra hallonsåsen och den rostade mandeln i förväg. Sedan är det bara att lägga upp allt i fina skålar och servera! Om man gör denna under sommarperioden när det finns färsk persika, så kan jag tänka mig att det är gott att byta ut den inlagda persikan mot grillad färsk persika. 
 
 
Dessert, 6 port. 
1/2-1 l vaniljglass
1 burk konserverad persika (á 420g)
 
Hallonsås
250 g frysta hallon
2-3 msk strösocker
 
Garnering
färska hallon
rostade mandelspån
minimaränger
citronmeliss
 
Koka hallon och socker till hallonsåsen tills sockret har smält. Sila bort kärnorna ur såsen och låt den kallna helt. Skeda upp vaniljglass i skålar. Skiva en halv persika och lägg i varje skål. Häll över hallonsåsen och dekorera med färska hallon, rostade mandelspån, minimaränger och citronmeliss.
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Dessert, Frukt/Bär, Glass, Hallon, Nyår

Peach Melba, Klassisk dessert, Hallon- och Persika dessert, Enkel dessert

Kommentera