Pepparkakscheesecake

 
Några av mina favoriter när det gäller bakböcker är Systrarna Eisenmans bakböcker. I en av dem hittar man denna underbara Pepparkakscheesecake. Den är härligt krämig och med lagom smak av pepparkaka. Jag tycker cheesecake är godast dagen efter man gör dem, så låt den gärna stå i kylen över natten. Denna cheesecake är en riktigt favorit bland julfikat, och funkar både till adventsfika och på dessertbordet till jul! Den har verkligen blivit uppskattad bland de som provat den. Prova den du också, du kommer inte att ångra dig!
 
 
Botten
25 pepparkakor
75 g smör
 
Cheesecakefyllning
800 g Philadelphia
2 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
4 ägg
ca 10 pepparkakor
 
Glasyr
100 g Philadelphia
1 dl florsocker
 
Garnering
pepparkakor
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulet. Tryck ut blandningen i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen görs.
Rör ihop Philadelphia och socker. Blanda i mjöl, vaniljsocker,, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 min eller tills kakan har stelnat något. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten. Grädda i ytterligare 35-40 min i nedre delen av ugnen. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen över natten. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
 
 
 
 
 
Kategori:
Cheesecake, Jul, Pepparkaka

Pepperkakscheesecake, Cheesecake med pepparkaka, Systrarna Eisenmans pepparkakscheesecake

Kommentera