Pepparkaksgranola

 
För ett tag sedan så provade jag att göra en Saffransgranola och då den blev så underbart god, så provade jag nu även att göra en pepparkaksgranola. Även denna blev riktigt god och passar bra så här i juletider, och blir en perfekt start på tredje advent som det är idag! Önskar er en riktigt fin dag!
 
 
Granola 
30 g smör eller kokosolja
3-4 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
2 tsk pepparkakskrydda
4 dl havregryn (alt. glutenfria havregryn)
2 dl quinoapuffar
2 msk hela linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda i sirap, vaniljpulver och pepparkakskrydda. Blanda ner de övriga ingredienserna i smörblandningen. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 15-20 min.  Rör om då och då så det inte bränns. Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.
 
 
Kategori:
Brunch, FODMAP, Glutenfritt, Pepparkaka

Pepparkaksgranola, Granola med pepparkakssmak, Julig granola,

Kommentera


Kommentarer

Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Det ser super gott ut! :)

Svar: Tack, den blev riktigt god! Enkelt sätt att lyxa till frukosten lite... :)
Cake by Mary