Pepparkakspannacotta med glögg-gelé

 
Pannacotta är verkligen en dessert som man kan smaksätta hur som helst, och funkar både med söt smaksättning som salt. Jag provade att göra en julig smak på min pannacotta och smaksatte med både pepparkaka och glögg. Blev verkligen juligt och gott! Pannacotta kan man göra väldigt snabbt, och går utmärkt att förbereda dagen innan. Vänta bara med garnering till innan servering. 
 
 
Pepparkakspannacotta, ca 4 port
5 dl vispgrädde
1 dl gelésocker
2 tsk pepparkakskrydda
 
Glögg-gelé
1 gelatinblad
1 1/2 dl glögg
 
Garnering
lingon
pepparkaka
maräng
 
Koka upp grädde och gelésocker, och låt koka i 30 sek. Blanda ner pepparkakskryddan och häll upp i glas eller formar. Ställ i kylen minst 30 min, så ytan hinner stelna innan glöggspegel hälls på. 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp glöggen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma glöggen tills de smält helt. Häll glöggen över pepparkakspannacottan. Ställ i kylen för att stelna. Garnera med lingon, pepparkaka och smulad maräng.
 
 
Kategori:
Dessert, Jul, Pepparkaka

Pepparkakspannacotta, Pepparkakspannacotta med glögg-gelé, Julig dessert, Juldessert, Pepparkaksdessert

Kommentera


Kommentarer

Marie Bergman

Mums, detta ska jag testa :)

Svar: Vad roligt! :) Hoppas du gillar dem!
Cake by Mary

Victoria

Vilket roligt recept, det måste jag testa 😍
Jag delar med mig av lite julpyssel och julgodis på min blogg

Svar: Kul att du vill prova det! :)Tack för tipset, ska kolla in det! <3
Cake by Mary

Johanna

Åh så gott och fint

Svar: Tack så mycket! :)
Cake by Mary

Tess

Wow, det ser underbart gott ut! :D

Svar: Tack snälla! :)
Cake by Mary