Saffransgranola

 
Idag är det första advent och för att göra morgonen lite extra mysig så tänder jag inte upp några starka lampor utan tänder en massa ljus istället. Tycker det är så härligt att i lugn och ro äta frukosten i det rogivande skenet från ljusen. Idag gör jag frukosten lite juligare med en Saffransgranola till min yoghurt. Det som är bra med granola är att man kan ha i lite vad man själv gillar. Vill du ha den lite fruktigare så kan du blanda i russin eller torkade tranbär, eller prova mitt andra granolarecept och bara tillsätt saffran. Hoppas ni får en riktigt mysig advent! 
 
 
Granola 
30 g smör eller kokosolja
3-4 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 påse saffran (1/2 g)
4 dl havregryn (alt. glutenfria havregryn)
2 dl quinoapuffar
2 msk hela linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
 
Tillbehör
färska eller frysta hallon (alt. lingon)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda i sirap, vaniljpulver och saffran. Blanda ner de övriga ingredienserna i smörblandningen. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 15-20 min.  Rör om då och då så det inte bränns. Låt svalna och förvara sedan i en lufttät burk.
 
 
 
Kategori:
Brunch, FODMAP, Glutenfritt, Saffran

Kommentera


Kommentarer

Christine

Qinoapuffar, vad är det? Färdiga flingor? Vart hittas sådant i affären?

Svar: Det är puffad quinoa som tillför krisp till granolan, påminner om t.ex. puffat ris fast är mycket mindre i storlek. Finns hos t.ex Ica eller Coop, fast ganska nytt i livsmedelsbutiker så det finns inte i alla butiker. Kan vara lättare att hitta i hälsokostbutik eller så beställer du från nätet.
Cake by Mary