Saftig saffranssockerkaka

 
Ett recept som har varit väldigt populärt på min blogg är denna saftiga sockerkaka med brynt smör. Det är helt klart den saftigaste sockerkaka jag har ätit och smaken av brynt smör lyfter sockerkakan till en helt ny nivå! Nu var det dags att prova den med en julig smaksättning, nämligen saffran! Jag älskar saffran och tycker att den verkligen blev helt perfekt - supergod smak och supersaftig. Jag tycker färgen av saffran blir så fantastiskt vackert, kolla in färgen på bilden längst ner i inlägget. Kakan är väldigt enkel att vispa ihop, så den är perfekt att bjuda på när man ska göra något smidigt till julfikat.
 
 
Sockerkaka
100 g smör
1 dl mjölk
1 påse saffran (1/2 g)
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i mjölk och saffran. Ställ åt sidan. 
Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, och vänd ner i äggsmeten. Rör i saffransblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Prova om kakan är klar genom att sticka ner en tandpetare i kakan, om stickan är torr så är kakan klar. 
 
 
 
 
Kategori:
Jul, Mjuk kaka, Saffran

Saftig saffranskaka, Saffranssockerkaka, Sockerkaka med saffran, Julkaka, Julfika, Adventsfika

Kommentera


Kommentarer

Rebecca Adnell

Oh my vad gott det ser ut!

Svar: Ja, en saftig sockerkaka är aldrig fel och särskilt inte när den innehåller saffran! :)
Cake by Mary