Chokladkaka med tryffel

Nu känns det som om temadagarna avlöser varandra och jag har fullt upp med att hinna baka till alla! De senaste dagarna har vi firat Morotskakan och Nutellan, och nästa veckan är det både Fettisdagen, Alla hjärtans dag och Geléhallonets dag. Och nästa månad är det ännu fler... Har du någon favorit-temadag som du gärna firar? 
Just denna kaka vet jag inte om den har en dag, (kanske går under kategorin kladdkaka och firas till Kladdkakans dag?!) , men allt som är chokladigt tänker jag passar till Alla hjärtans dag i alla fall! Så denna Chokladkaka med tryffel kanske kan vara något för nästa vecka? Den är precis så god som den ser ut på bilden....erkänn att du  vill ta en tugga när du ser biten nedan!!??
Chokladkaka, ca 15-20 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
Tryffel
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk eller ljus choklad
1/2 dl mandelspån
 
Tillbehör
lättvispad grädde (eller Kesella Hallon)
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 15-20 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. 
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från plattan och lägg i chokladen, låt den smälta och rör ihop. Låt tryffel kallna (gärna i kylen) så den är bredbar och bred den sedan över kakan. Strö över mandelspån. Låt kakan stå kallt minst en timme före servering. Skär i smala bitar.
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Kladdkaka, Mandel

Tryffelkaka, Chokladkaka med tryffel, Chokladkaka

Kommentera


Kommentarer

spanienpappan.blogg.se

Ser smarrig ut :) Ska absolut testas!

Svar: Det tycker jag du ska göra, du kommer inte ångra dig! :)
Cake by Mary

margarethavilhelmsson

Ser ljuvlig ut. Den måste jag göra.

Svar: Tack! :) Kan verkligen rekommendera den!
Cake by Mary