Kladdkaka med geléhallonfluff

När man ser bilderna på kladdkakan nedan så får jag lite känslan av att det är en kaka till Alla hjärtans dag, får ni det också?! Blev själv lite förvirrad jag skulle posta inlägget till Alla hjärtans dag igår och höll på att ta fel bakverk... Så jag förstår om ni tänker att jag postar denna en dag för sent, men i själva verket så postar jag det på exakt rätt dag - nämligen Geléhallonets dag! Det är ju inte konstigt att geléhallonet har fått en egen dag, precis som många andra så älskar jag smaken på dessa godisbitar! Jag har länge velat göra geléhallonfluff och eftersom jag tycker kombinationen hallon och choklad är så god så fick det bli fluff tillsammans med en kladdkaka! Självklart toppas denna läckerbit med massa goda geléhallon!
Geléhallonfluff
180 g geléhallon
3 dl vispgrädde
 
Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
 
Garnering
geléhallon 
 
Värm upp vispgrädden på mellanvärme tillsammans med geléhallonen. Låt ej grädden koka. Rör om tills allt godis har smält. Ställ i kylen över natten. 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan kallna helt.
Vispa upp fluffet med elvisp, om den är för fast spä ut med lite ovispad grädde. Bred eller spritsa fluffet på kladdkaka. Dekorera med geléhallon.
 
 
Kategori:
Barnkalas, Choklad, Godis, Hallon, Kladdkaka

Geléhallon, Geléhallonets dag, Kladdkaka med geléhallonfluff, Geléhallonfluff, Godis, Hallongodis

Kommentera