Morotsrulltårta

Idag är det är Morotskakans dag och för många är det en klar favorit när det gäller bakverk. Det är ju inte så konstigt med en saftig kaka som har en härlig smak och sedan i kombination med den lena och härliga frostingen. Den är verkligen supergod! Precis som andra bakverk så finns det även olika varianter på morotskakan och detta är en av dem - Morotsrulltårta! Samma goda kaka i en annan form och med frostingen som fyllning. Rulltårtan blev också den supersaftig och väldig god. Kanske kan det vara något till Mellomyset ikväll?! Ni missar väl inte att Melodifestivalen börjar ikväll...?
Rulltårta
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
1/2 dl neutral olja, t.ex. raps eller solros
2 dl finrivna morötter
 
Glasyr
200 g Philadelphia
1 1/2 dl florsocker
50 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
 
Garnering
florsocker
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker. Blanda ihop övriga torra ingredienser och rör ner i smeten. Häll i olja och morötterna. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd plåt/form, ca 30x40 cm, och grädda i ca 5 min. Låt svalna
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Rulla ihop till en rulle från ena långsidan. Pudra över lite florsocker.
 
 
Andra recept på rulltårtor:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Kanel, Rulltårta

Morotsrulltårta, Morotskaka, Rulltårta

Kommentera


Kommentarer

margarethavilhelmsson

Ser underbart gott ut. Måste prova det här receptet.

Svar: Tack! :) Det tycker jag du ska göra, den är väldigt god!
Cake by Mary