Nougatkaka med Daim

Jag har samlat på recept så länge som jag kan minnas, och det är alltid roligt att gå igenom gamla häften och se vad man har samlat på sig för härliga recept. Detta är en sådan och det lustiga är att det är första gången nu som jag gör den! Den består av en saftig och mjuk chokladkaka med daimbitar. Kakan toppas sedan med nougat och mer daim. Eftersom den var så saftig så höll den inte ihop riktigt när man skar upp en bit när kakan fortfarande var varm. Det gick mycket bättre att få fina bitar när kakan hade fått kallna. Jag som älskar nougat hade kunnat tänka mig lite extra nougat på kakan! Det var så roligt att äntligen ha fått prova detta recept!
Kaka
125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 st dubbel-Daim á 56 g
 
Garnering
100 g nougat
1 st dubbel-Daim á 56 g
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner detta i äggsmeten växelvis med mjölken. Blanda i smöret. Hacka daimen och rör ner i smeten. Smöra och bröa en avlång form, ca 1 1/2 l, och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Stjälpa upp kakan på ett fat. Hyvla eller skär nougaten tunt och lägg på den varma kakan. Hacka daimen och strö över den smälta nougaten. 
 
 
Kategori:
Choklad, Mjuk kaka, Nougat

Nougatkaka med Daim, Daimkaka, Chokladkaka med Daim

Kommentera


Kommentarer

Hanna

Det låter underbart gott! Jag är svag för daim.

Svar: Jag också! :) Älskar allt med daim! <3
Cake by Mary

Ajli Müller

Men jeeeeez, så himla härligt!! <33 den är både vacker och lockande!

Svar: Åh, tack snälla du! :)
Cake by Mary

Mia

Åååh vad gott det där både ser och låter jättesmarrigt ju! Tack så mycket för att du delar med dig av receptet, uppskattas verkligen!

Svar: Åh, tack fina! Vad glad jag blir att du gillar receptet! :)
Cake by Mary