Nutellafyllda nötkakor

En av de bästa dagarna på året har vi idag - nämligen Nutelladagen! För alla er Nutella-älskar där ute som letar härliga Nutellarecept så kan jag tipsa er om att klicka på länken för att hitta fler recept än den som finns här nedan. Receptet nedan fick jag idén till när jag gjorde Nutellafyllda kokostoppar. Min tanke var att allt som är nutellafyllt blir fantastiskt gott och sedan tycker jag just kombinationen hasselnötter och Nutella är väldigt gott. De här kakorna blev verkligen riktigt goda och en annan positiv sak med dem är att de är glutenfria också!
Kakor
200 g hela hasselnötter (alt. hasselnötsmjöl)
2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 ägg
 
Fyllning
Nutella
 
Garnering
smält choklad
 
Börja med att klicka ut nutella, ca 1-1 1/2 tsk, på en bricka. Ha gärna bakplåtspapper eller aluminiumfolie så det blir lättare att få upp dem sen. Ställ in i frysen och låt stelna helt.
Sätt ugnen på 200 g.
Mal nötterna om du väljer att använda hela hasselnötter. Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en smet. Ta lite smet och tryck ut i handen, lägg en nutellaklick i mitten och forma till en boll. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Låt kakorna kallna och ringla sedan över lite smält choklad.
Har ni sett den fina etiketten på Nutellaburken...? :)
 
 
Kategori:
Glutenfritt, Hasselnöt, Kakor, Nutella

Nutellafyllda nötkakor, Nötkakor, Nutella

Kommentera


Kommentarer

Linnéa

så gott!

Svar: Ja, de blev verkligen jättegoda!
Cake by Mary

Amanda Hurtigh

Vad gott det såg ut, kanske måste testas!! 🍪

Svar: Tack, de blev riktigt goda så tycker absolut du ska testa! :)
Cake by Mary

Amanda Hurtigh

Vad gott det såg ut, kanske måste testas!! 🍪

Ida

Wow va gott!!!

Svar: Tack! :)
Cake by Mary

Isabella

Hej, vill gärna veta hur många kakor det blir!

Svar: Hej! Det är alltid svårt att säga eftersom man kan göra de olika stora. Mina blev rätt stora, men fick nog ut ca 15 st.
Cake by Mary