Powered by Jasper Roberts - Blog

CakeByMary

En blogg om bakning...

Semmelcroissant

Publicerad 2018-02-07 20:04:00 i Bakelse, Mandel,

Letar du tips på hur du snabbt kan få till något semmelliknande utan att behöva vänta allt för lång tid på en jäsande deg, så ska du helt enkelt prova att göra Semmelcroissant! Det blir lite som en wienersemla om du har provat det?! Till croissanten kan du välja att göra en egen deg (dock tar det längre tid), men är du ute efter att få till något snabbt så går det mycket fortare att köpa croissanter. Antingen om du köper färdiggräddade, annars finns det deg på burk man kan köpa i livsmedelsbutiker där man gräddar croissanterna hemma. Gör det som du tycker är smidigast för dig! Gott blir det oavsett och själv tycker jag att det är den hemmagjorda semmelfyllningen som gör hela bakverket! Vill du så kan du även ha lite nymortlad kardemumma i fyllningen. Sedan är det bara att sätta sig med en kopp kaffe och njuta....mmmm!
Semmelcroissant 
6 st croissant (köpta eller hemmagjorda)
 
Semmelfyllning
100 g mandel
100 g strösocker
1 msk mjölk
1 msk vaniljsocker
1 dl vaniljkräm
 
Garnering
vispad grädde
florsocker
 
Mixa mandel och socker i en matberedare. Häll sedan i mjölk och vaniljsocker. Rör sedan ihop massan med vaniljkräm. Dela croissanterna och gröp ur dem lite. Fyll med semmelfyllningen och spritsa eller bred på vispad grädde. Avsluta med att pudra över lite florsocker. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

 
mytasteswe.com

Prenumerera och dela