Dumlechips

 
Äntligen helg!! Jag kan säga att efter gårdagen så är jag glad att man är ledig idag. Igår hände nämligen något jättekonstigt, något som jag aldrig varit med om tidigare. Igår så försov jag mig! Det har ju visserligen hänt tidigare, men då för att man glömt ställa väckarklockan eller att man råkat stänga av den i sömnen. Men igår när jag vaknade till första gången så trodde jag faktiskt att det var lördag, så jag somnade om! Jag vaknade till några gånger, men somnade om igen eftersom jag var helt säker på att det var helg! Vid något tillfälle när jag vaknade till så hörde jag något oljud, något vibrerande och högt ljud som lät som att det kom från någon av de andra lägenheterna i byggnaden. Jag blev jätteirriterad för jag tänkte att nu är det någon granne som fått för sig att borra i väggarna tidigt en lördag morgon! Nu i efterhand så inser jag att det kan faktiskt ha varit min väckarklocka som lät... Jag vaknade till vid 9-tiden och då slog det mig helt plötsligt att det faktiskt inte var lördag, utan fredag! Så det var bara att snabbt kliva upp och försöka ta sig till jobbet så fort som möjligt! Jag var seg hela dagen sen, så idag var det skönt att få sova ut igen! Det lustiga är att jag någon gång innan jul tänkte på när den dagen kommer då man är så senil att man tror att det är helg fast att det är arbetsdag?! Jag hade ju hoppats på att det skulle dröja rätt många år till innan det inträffade och inte typ en månad senare...
Hur som helst så är det i alla fall skönt att det är helg och mina helger så här på vinterhalvåret består oftast av bakning och fotografering, tycker bilderna blir bättre i dagsljus och det är ju bara på helgerna som man är hemma när det är ljust ute. På lördagar så äter man ju gärna lördagsgodis och här är ett gott tips på något krispigt och gott att mumsa på idag - nämligen dumlechips! Den goda kolan blir härligt krispig när man slänger in den i ugnen en stund. Den flyter ut och blir som goda kolaflarn, och antingen äter man de som de är men de är också perfekta att använda som dekoration till en dessert. Vill man lyxa till det lite så kan man prova att göra min goda Dumledessert!
 
 
Dumlechips 
9 st Dumle
(ev. lite flingsalt, hackade jordnötter eller hackade polkagrisar)
 
Sätt ugnen på 180 grader. Placera ut dumlekolorna på en plåt med bakplåtspapper. Se till att ha stora mellanrum då de flyter ut. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Håll koll så att de inte blir brända. Låt de svalna helt på plåten innan de flyttas. (Om du vill ha på flingsalt eller jordnötter, så strö på det direkt när de kommer ut ur ugnen).
 
 
 
Kategori:
Choklad, Godis, Kola

Dumlechips, Dumle, Dumledessert

Kommentera