Fudgekaka

Ok, jag vet att det är Januari - tiden då de flesta börjar äta hälsosammare och börjar träna med beach 2018 i sikte.   Då kanske man inte vill se den här underbara kakan, men ni som inte bryr er om beach 2018 måste kolla in denna underbara fudgekaka!! Den är helt ljuvlig!! En kladdig kaka i botten som är täckt med en mjuk kola, och kan toppas med lite flingsalt om man vill. Du måste prova den, och du kommer inte ångra dig! Är du inte jätteförtjust i mörk choklad kan du byta ut den mot ljus, eller så gör du som jag och kör på en 50/50 blandning. Kakan är god att äta som den är, men vill man lyxa till det lite så kan man servera den med lättvispad grädde och jordgubbar (eller andra bär). Vill du passa på att göra den i stor långpanna så kan du göra 1 1/2 sats!
Kaka, ca 20 bitar
200 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
 
Topping
ev. flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en liten långpanna, ca 35x20 cm, med bakplåtspapper. Smält smör och ta av från värmen. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i smörblandningen. Blanda till en slät massa. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Kakan ska vara kladdig. Låt kallna. 
Bryt chokladen i bitar och blanda alla ingredienser, utom smöret, i en kastrull. Koka massan tills den tjocknar, ca 10-15 min. Ta av från värmen och blanda ner smöret. Bred glasyren över kakan. Strö ev. över lite flingsalt. Ställ kallt att stelna och skär sedan i rutor.
 
Kategori:
Brownie, Choklad, Kola, Långpannekaka

Fudgekaka, Brownie med fudge, Fudgebrownie

Kommentera


Kommentarer

Emma Oskarsson

Satan så gott det där såg ut!

Svar: Tack! :) Kan verkligen rekommendera denna, den är supergod!
Cake by Mary

Clara

Hej!

Ska testa att baka den i veckan, ser supergott ut! Vet du om tiden i ugnen blir densamma med 1 1/2 sats i långpanna eller ska den vara inne något längre då?

Svar: Om du gör 1 1/2 sats så antar jag att du har en stor långpanna så då blir nog kakan lika tjock som 1 sats i "liten" långpanna (35x20 cm), så då skulle jag ha inne den lika länge.
Cake by Mary

Kristina Elfström Johansson

Mycket god kaka, inte alls svår att baka den. Tog 50/50 mörk/ljus choklad
Strödde över havssalt innan glasyren stelnat.
Ska nu baka den igen men då strö på frystorkad hallon. Samt servera den med lättvispad grädde.

Svar: Vad roligt att du gillade kakan! :) Ja, frystorkade hallon på är nog inte fel, ska prova det jag också vid tillfälle!
Cake by Mary