Kardemummadrömmar

Jag har med åren blivit mer och mer förtjust i kardemumma. Den största anledningen till det är nog att jag de senaste åren använder nystött kardemumma i mina bakverk istället för färdigmald, och det gör att bakverken blir så mycket godare. Så ett tips till er som gärna bakar med kardemumma är just att använda kardekummakärnor som ni mortlar! Det är just de mortlade kärnorna som verkligen ger dessa kardemummadrömmar en härlig smak, och de blir nästan lite beroendeframkallande! Underbara kakor som smälter i munnen...
Kardemummadrömmar, ca 50 st
100 g smör (rumsvarmt)
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
2 tsk kardemummakärnor
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssalt med lite mjöl och rör ner det i degen. Arbeta sedan in resten av mjölet. Mortla kardemummakärnorna och blanda ner i degen. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
 
Kategori:
Afternoon Tea, Kakor, Kardemumma

Småkakor, Kardemummadrömmar, Drömmar, Kardemummakakor

Kommentera