CakeByMary

En blogg om bakning...

Kardemummadrömmar

Publicerad 2018-01-31 23:00:14 i Afternoon Tea, Kakor, Kardemumma,

Jag har med åren blivit mer och mer förtjust i kardemumma. Den största anledningen till det är nog att jag de senaste åren använder nystött kardemumma i mina bakverk istället för färdigmald, och det gör att bakverken blir så mycket godare. Så ett tips till er som gärna bakar med kardemumma är just att använda kardekummakärnor som ni mortlar! Det är just de mortlade kärnorna som verkligen ger dessa kardemummadrömmar en härlig smak, och de blir nästan lite beroendeframkallande! Underbara kakor som smälter i munnen...
Kardemummadrömmar, ca 50 st
100 g smör (rumsvarmt)
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl olja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
2 tsk kardemummakärnor
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssalt med lite mjöl och rör ner det i degen. Arbeta sedan in resten av mjölet. Mortla kardemummakärnorna och blanda ner i degen. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela