Kladdkaka med marshmallowpopcorn

Äntligen fredag!! Jag lyckades vända på dygnet sista dagarna jag var ledig runt nyår, så det har varit lite jobbigt nu när jag började jobba igen. Jag har inte varit trött på kvällarna och kommit i säng väldigt sent, och haft svårt att komma upp på morgonen. Har verkligen längtat efter helgen så att man får sova lite och försöka vända tillbaka dygnet. Förutom att sova så ska jag planera upp bakningen för de kommande veckorna, och självklart baka något också! Vad har ni för planer för helgen?
Mysfredag som det är så vill man ju gärna ha något gott att mumsa på efter maten och när man kopplar av framför tv:n. Denna kladdkaka är en kombination av en härlig kladdkaka och denna Popcorntårta. Popcorntårtan är underbart god med en blandning av sött och salt, och jag tänkte att den kan bli en god topping att ha på en chokladig kladdkaka.
Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
 
Marshmallowpopcorn
1/2 påse poppade micropopcorn
50 g salta pinnar
ca 75 g smarties (alt. m&m's, nonstop eller liknande)
En klick smör (ca 5-7 g)
75 g hackad mjölkchoklad
1/2 burk marshmallowfluff
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Häll popcornen i en stor skål, se till att sortera ut alla opoppade popcorn. Bryt salta pinnar i bitar, ca 1-2 cm långa, och häll dessa i skålen med popcorn. Tillsätt smarties och blanda lite. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad i kastrullen och när den börjar smälta tillsätter du marshmallowfluff. Rör om tills chokladen smält och allt är väl blandat. Häll chokladblandningen i skålen med popcorn och rör om tills allt är väl blandat. Häll sedan allt över kladdkakan i formen, sätt plastfolie över och ställ i kylen i minst 1 timme så den hinner stelna till. Ta fram en halvtimme innan den ska serveras.
 
Kategori:
Choklad, Kladdkaka, Snacks

Kladdkaka med popcorntopping, Kladdkaka med popcorn, Kladdkaka med snacks

Kommentera