Semmelpannkakor

Nu är det mindre än en månad kvar till Fettisdagen, och är det någon dag som vi äter semlor så är det just den dagen. Jag läste någonstans att vi äter ca 6 miljoner semlor den dagen i Sverige, 6 miljoner!! Det är väldigt många semlor! En del börjar äta semlor redan innan jul, och andra håller sig ända fram till Fettisdagen. Är du en av dem som gärna väntar, men som är väldigt sugen på en semla så kanske detta kan funka som substitut så länge...? Semmelpannkakor - en blandning av semla och pannkaka. Jag gjorde amerikanska pannkakor som är smaksatta med kardemumma. Pannkakorna serveras sedan med semmelfyllning och vispad grädde, precis som en vanlig semla. Inget dåligt sätt att starta dagen på...
 
Pannkakor (10-15 st)
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemummakärnor
3 dl mjölk
1 stort ägg
50 g smör
 
Semmelfyllning
200 g mandel
200 g strösocker
2 msk mjölk
2 msk vaniljsocker
2 dl vaniljkräm
 
Tillbehör
vispad grädde
 
Garnering
hackad mandel, gärna rostad
florsocker
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda ner i bunken. Smält smöret och blanda i mjölk  och ägg. Häll smörblandningen i bunken med de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Stek små pannkakor på medelvärme i en stekpanna med lite smör, ca 1-2 min på varje sida.
Mixa mandel och socker i en matberedare. Häll sedan i mjölk och vaniljsocker. Rör sedan ihop mandelmassan med vaniljkräm.
Servera pannkakorna med semmelfyllningen och vispad grädde. Garnera ev. med hackad mandel och pudra över lite florsocker. 
 
Andra semmelrecept som du kanske gillar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Brunch, Kardemumma, Mandel, Pannkakor/Våfflor

Semmelpannkakor, Amerikanska semmelpannkakor, Pannkakor med semmelfyllning

Kommentera


Kommentarer

Ajli Müller

Men jesus, det ser ju underbart ut! Skulle kunna sluka RUBBET!

Svar: Haha...tack! :) Kul att du gillade pannkakorna!
Cake by Mary