CakeByMary

En blogg om bakning...

Skrädmjölsdrömmar

Publicerad 2018-01-17 07:28:19 i Afternoon Tea, Havre, Kakor,

Jag har varit lite nyfiken på skrädmjöl rätt länge. Jag var inte säker på om det skulle vara lätt att hitta skrädmjöl, tänkte att det kanske bara finns i specialbutiker eller på nätet. Men jag behövde inte leta länge utan hittade det på Ica Maxi, som också var första butiken jag tittade i. Där fanns det ett mjöl från Stöpafors kvarn.  Skrädmjöl är gjort på havre som rostats och som sedan mals till ett mjöl. Använder man skrädmjöl i bakverk så ger det en extra karaktär. Det tyckte jag lät spännande och sedan lät det också gott med den rostade havren, så det gjorde att jag blev sugen på att prova. På mjölpåsen fanns ett recept på skrädmjölsdrömmar, så jag började med att testa dem! Såg på Stöpafors kvarns hemsida att det fanns ett recept på en mjuk kaka också, den måste jag prova nästa gång!
Skrädmjölsdrömmar, ca 20 st
160 g smör
2 dl strösocker
3 dl skrädmjöl
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk hjorthornsalt
2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda alla ingredienser till en deg. Rulla ihop till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.
 Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela