Banana Split paj

 
Det är så kul när man hittar gamla bra recept i receptpärmen! Detta är säkert 25 år gammalt recept på en riktigt god Banana Split paj. Pajen består av en frasig botten och fylls sedan med vaniljglass, vispad grädde, banan och toppas med massor med chokladsås och rostad kokos - mums! Enkelt att göra (pajbottnen kan man förbereda) och gott att bjuda på till sommarfikat eller kalaset! Det går bra att använda färdig chokladsås, men vill man göra egen sås så kan du klicka på chokladsåslänken nedan i receptet för att komma till ett jätteenkelt recept på chokladsås i micron. Om man vill kan man byta ut kokosflingorna mot strössel, det brukar barnen gilla!
 
 
Pajdeg, 6 port
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör
 
Fyllning
1/2 l vaniljglass
3 bananer
1 1/2 - 2 dl vispgrädde
3 msk kokosflingor (alt. färdigrostade kokoschips)
 
Garnering
ev. syltade körsbär
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Blanda ingredienserna till pajdegen och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirkel större än pajformen, eller tryck ut degen direkt i formen, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min eller tills pajen fått en gyllengul färg. Låt den kallna helt. 
Rosta kokosflingor i en torr stekpanna. Vispa grädden fluffig och skiva bananerna. Fyll pajskalet med glass, bananskivor, och vispad grädde. Ringla över chokladsås och strö över rostade kokosflingor.
 
 
 
Kategori:
Frukt/Bär, Glass, Paj

Banana Split paj, Banana Split, Glasspaj, Paj med glass, Bananpaj med glass

Kommentera