Blond kladdkaka med jordnötstopping

Tittar man i chokladhyllan i en stor matbutik så finns det ju en mängd olika sorters choklad och det finns många goda smaker som man kan använda till bakningen. Min senaste upptäckt är en blond choklad med smak av kola och karamelliserat socker, den är supergod! Jag har lagt in en bild på den längst ner i inlägget så ni ser ni hur den ser ut, det är Ica Selection som gör den så den finns bara hos Ica (har köpt den på en Ica Maxi). Tänkte att den kan passa bra i en kaka tillsammans med jordnötter. Jag blev lite inspirerad av en gammal kaka om Delicato brukade sälja förr, Jordnötshjärtan,  så jag toppade min kladdkaka med jordnötter och choklad - mums!
Kladdkaka
100 g smör
150 g blond choklad
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
Topping
200 g mjölkchoklad
3 dl salta jordnötter
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smord form och grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kakan svalna.
Smält chokladen och rör ner jordnötterna. Häll blandningen över kladdkakan. Låt chokladen stelna.
Detta är chokladen som jag har använt i kladdkakan!
 
 
 
 
Kategori:
Choklad, Jordnöt, Kladdkaka

Blond choklad, Blond kladdkaka med jordnötstopping, Kladdkaka med jordnötter

Kommentera


Kommentarer

iseedee

Det var en spännande kombination med jordnötter!

Svar: Tycker all choklad med jordnötter blir himmelskt gott! :)
Cake by Mary