CakeByMary

En blogg om bakning...

Daimbiskvier

Publicerad 2018-07-18 15:46:00 i Afternoon Tea, Choklad, Glutenfritt, Kakor, Mandel,

Idag är en något svalare dag så då funkar det ju utmärkt att passa på att baka med ugn utan att det blir som en bastu i köket! Biskvier är en av mina favoriter när det gäller kondisbitar och jag tycker de blir så himla goda när de är hemmagjorda. Det är lite kul att baka biskvier för man kan variera dem väldigt mycket i olika smaker, från härligt chokladiga till fräscht fruktiga. Denna gången provar jag att göra dem med ett av de godaste chokladsmakerna man kan använda, nämligen Daim! Att skålla mandel innebär att man tar bort skalet på mandeln och det gör man enkelt genom att koka upp mandeln i vatten i 1-2 min, häll mandlarna i durkslag och spola med kallt vatten, tryck på mandeln så ska den ploppa ut ur skalet. Är väldigt enkelt och har man barn så brukar de tycka det är jättekul att få vara med och trycka ut mandeln ur skalet, särskilt eftersom mandeln flyger iväg om man trycker hårt. Det tycker de är hysteriskt roligt!
Biskvi
200 g mandel
3 1/2 dl florsocker
2 äggvitor
 
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
2 st Dubbeldaim (á 56 g)
 
Garnering
200 g choklad
1 msk neutral olja
Daim
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla och mal mandeln. Blanda mandeln med florsocker i en bunke. Vispa upp äggvitorna och blanda ner i bunken. Blanda snabbt ihop till en smidig deg. Klicka ut massan med hjälp av två teskedar på bakplåtspappersklädd plåt. Jämna till kakorna.  Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna kallna helt.
Finhacka daimen och rör ihop ingredienserna till fyllningen. Bred den toppigt på kakornas undersida. Ställ i kylen ca 1 timme så att smörkrämen stelnar. 
Smält chokladen och blanda i neutral olja för att få chokladen mer lättarbetad. Doppa biskvierna i den smälta chokladen så att smörkrämen täckts och låt dem stelna. 
 

Kommentarer

Postat av: Ida Jansson

Publicerad 2018-07-18 20:39:29

Åh va gott! Älskar biskvier 😄

Svar: Det var så gott att ha med Daim i biskvierna! :)
Cake by Mary

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela