Daimbiskvier

 
Idag är en något svalare dag så då funkar det ju utmärkt att passa på att baka med ugn utan att det blir som en bastu i köket! Biskvier är en av mina favoriter när det gäller kondisbitar och jag tycker de blir så himla goda när de är hemmagjorda. Det är lite kul att baka biskvier för man kan variera dem väldigt mycket i olika smaker, från härligt chokladiga till fräscht fruktiga. Denna gången provar jag att göra dem med ett av de godaste chokladsmakerna man kan använda, nämligen Daim! Att skålla mandel innebär att man tar bort skalet på mandeln och det gör man enkelt genom att koka upp mandeln i vatten i 1-2 min, häll mandlarna i durkslag och spola med kallt vatten, tryck på mandeln så ska den ploppa ut ur skalet. Är väldigt enkelt och har man barn så brukar de tycka det är jättekul att få vara med och trycka ut mandeln ur skalet, särskilt eftersom mandeln flyger iväg om man trycker hårt. Det tycker de är hysteriskt roligt!
 
 
Biskvi
200 g mandel
3 1/2 dl florsocker
2 äggvitor
 
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 äggula
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
2 st Dubbeldaim (á 56 g)
 
Garnering
200 g choklad
1 msk neutral olja
Daim
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla och mal mandeln. Blanda mandeln med florsocker i en bunke. Vispa upp äggvitorna och blanda ner i bunken. Blanda snabbt ihop till en smidig deg. Klicka ut massan med hjälp av två teskedar på bakplåtspappersklädd plåt. Jämna till kakorna.  Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna kallna helt.
Finhacka daimen och rör ihop ingredienserna till fyllningen. Bred den toppigt på kakornas undersida. Ställ i kylen ca 1 timme så att smörkrämen stelnar. 
Smält chokladen och blanda i neutral olja för att få chokladen mer lättarbetad. Doppa biskvierna i den smälta chokladen så att smörkrämen täckts och låt dem stelna. 
 
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Choklad, Glutenfritt, Kakor, Mandel

Chokladbiskvier, Biskvier, Glutenfriakakor, Daim, Daimbiskvier

Kommentera


Kommentarer

Ida Jansson

Åh va gott! Älskar biskvier 😄

Svar: Det var så gott att ha med Daim i biskvierna! :)
Cake by Mary