Glassandwichdessert

 
På sommaren så kan man verkligen inte få nog av glass! Jag älskar glass och skulle verkligen kunna leva på det under sommarhalvåret! Varför inte bjuda på en god glassdessert med denna glassandwich?! Sandwichen kan man äta som den är, men går att lyxa till med vispad grädde och chokladsås och vips så har man en läcker glassdessert! Receptet ger ca 22 glassandwichar.
 
Kakdeg
5 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
225 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl brun farin
1 tsk vaniljextrakt
2 ägg
ca 200 g chokladknappar eller Daimkulor
 
Fyllning
vaniljglass
 
Dekoration
ev. crunchy eller annan strössel
vispad grädde
chokladsås
 
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop smör, socker, brun farin och vaniljextrakt till en krämig massa i en annan bunke. Vispa ner äggen. Tillsätt mjölblandningen i omgångar och blanda till sist i chokladknapparna/Daimkulorna. Skeda upp degen i matskedsstora bollar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i mellan 9-11 min eller tills kakorna har fått en gyllenbrun kant. Låt kakorna svalna något på plåten i 2 min innan de förs över till galler för att svalna helt. 
Lägg ihop kakorna två och två med vaniljglass emellan. Rulla kanterna i strössel om du vill. Hit kan man förbereda och förvara sandwicharna i frysen fram till servering. Lägg glassandwichen på en tallrik. Spritsa på vispad grädde och ringla sedan över chokladsås. Servera direkt.
 
 
Kategori:
Choklad, Dessert, Glass, Kakor

Glassandwich, Glassdessert, Glassandwichdessert, Kakor med glass, Lyxig dessert

Kommentera