Grahamscones

 
Detta är mitt allra första sconesrecept som jag ofta gjorde när jag var ung. Ett gott bröd med grahamsmjöl som gör att brödet blir lite grövre, men ändå får en väldigt god smak! Receptet ger bara ett bröd, 4 portioner, så är ni fler så är det bara att dubbla satsen. Fördelen med scones är att de går snabbt att slänga ihop på morgonen till frukost eftersom de inte behöver jäsa något. Dock är detta bröd godast när det är nybakat, så grädda det gärna strax innan ni ska äta det!
 
 
1 bröd, 4 bitar
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Lägg i smöret och nyp ihop det med mjölet. Häll i mjölken och rör ihop allt till en deg. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen till en rund kaka, lite mer än 1 cm tjock. Mjöla händer om det behövs. Skär ett kors i kakan med kniv. Grädda den mitt i ugnen i ca 10 min eller tills det är gyllenbrunt. Låt brödet svalna något innan det bryts isär i bitar.
 
 
Kategori:
Afternoon Tea, Brunch, Bröd

Scones, Grahamsscones, Grahamsbröd, Frukostbröd, Brunch

Kommentera