CakeByMary

En blogg om bakning...

Grahamscones

Publicerad 2018-07-29 07:27:00 i Afternoon Tea, Brunch, Bröd,

Detta är mitt allra första sconesrecept som jag ofta gjorde när jag var ung. Ett gott bröd med grahamsmjöl som gör att brödet blir lite grövre, men ändå får en väldigt god smak! Receptet ger bara ett bröd, 4 portioner, så är ni fler så är det bara att dubbla satsen. Fördelen med scones är att de går snabbt att slänga ihop på morgonen till frukost eftersom de inte behöver jäsa något. Dock är detta bröd godast när det är nybakat, så grädda det gärna strax innan ni ska äta det!
1 bröd, 4 bitar
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 g smör
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Lägg i smöret och nyp ihop det med mjölet. Häll i mjölken och rör ihop allt till en deg. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen till en rund kaka, lite mer än 1 cm tjock. Mjöla händer om det behövs. Skär ett kors i kakan med kniv. Grädda den mitt i ugnen i ca 10 min eller tills det är gyllenbrunt. Låt brödet svalna något innan det bryts isär i bitar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cake by Mary

Välkommen till min blogg! Maria heter jag och bor i Stockholm. Jag tycker det är otroligt roligt med både matlagning och bakning, och här på bloggen kommer ni att få ta del av min bakvärld. Följ mig när jag bakar alla typer av bakverk, hämtar inspiration till min bakning och delar med mig av recept och tips. Ett och annat matlagningsinlägg kanske också kommer med... :) Enjoy! Vill du kontakta mig så nås jag på: cakebymary8@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela