Kalljästa fröbullar

 
Det är ofta man drömmer om nybakat bröd på morgonen, men inte ofta man är sugen på att ställa sig och baka något som ska jäsa lång tid tidigt på morgon. Då passar dessa kalljästa bröd verkligen bra! Man gör iordning allt på kvällen och så får degen jäsa i kylen under natten, sedan är det bara att grädda dem på morgonen. Perfekt recept för en morgontrött person som jag... Receptet snubblade jag över hos Mitt Kök i jakten på bakinspiration. I receptet stod det 3 4 tsk salt, så av någon anledning tolkade jag det som 3-4 tsk salt. Hann lägga i 2 tsk salt innan det slog mig att det kanske skulle vara 3/4 tsk! Så de blev något salta, men som tur är ändå ätbara! Det hade de kanske inte varit om jag lyckats hälla i 4 tsk salt... Ha en skön söndag!
 
 
Fröbullar, 8 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kesella
2 msk rapsolja
3/4 tsk salt
ca 5 dl siktat dinkelmjöl
3/4 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
3 msk sesamfrö
 
Till pensling
1 uppvisat ägg
solroskärnor, pumpakärnor
 
Rör ut jäst i mjölken. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in kärnor och sesamfrö mot slutet. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i smorda, portionsstora formar eller på bakplåtspappersklädd plåt. Låt de jäsa under bakduk i kylen i 10 timmar.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut brödet och låt det stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Pensla bröden med vispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
 
 
 
Andra goda frukostbröd: 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Brunch, Bröd

Frukostbröd, Frukostfrallor, Kalljästa frallor, Kalljäst bröd, Fröbröd, Kalljästa fröbullar

Kommentera